Haberler

Firar Eden Asker Kuyumcu Soydu, İstanbul'da Barlarda Eğlenirken Yakalandı

Tekirdağ'da Terhisine 20 Gün Kala Birliğinden Firar Eden Bir Asker, Bıçak Tehdidi ile Kuyumcu Soyduktan Sonra İstanbul Aksaray'daki Barlarda Alem Yaparken Yakalandı.

Tekirdağ'da terhisine 20 gün kala birliğinden firar eden bir asker, bıçak tehdidi ile kuyumcu soyduktan sonra İstanbul Aksaray'daki barlarda alem yaparken yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, önceki gün sabah saatlerinde Tekirdağ'daki birliğinden asker kıyafetleri ile firar eden E.P., Hükümet Caddesi üzerindeki bir kuyumcuya girdi. Önce kuyumcudan para isteyen firari asker, işyeri sahibinin direnmesine üzerine belinden çıkardığı bıçak ile tehdit ederek işyeri sahibi Ali V.'yi dükkanın üst katına çıkardı ve ayaklarını bağladı. Daha sonra vitrinden 20 bilezik ve 15 yüzük alan 20 yaşındaki E.P., taksi ile Tekirdağ Çorlu ilçesine gitti. İlk olarak burada bir miktar altın bozduran E.P., daha sonra ilk otobüs ile İstanbul'a kaçtı. İstanbul'daki çeşitli semtlerde elindeki altınları bozduran E.P., asker elbiseleri yerine takım elbise alarak İstanbul'u gezdi. E.P. daha sonra İstanbul'daki gece alemlerine daldı. Özellikle Aksaray'daki eğlence yerlerinde gece boyunca alem yapan genç adam bir pavyon çıkışında polis tarafından gözaltına alındı.

Öğle saatlerinde Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen genç adamın sakin tavırları dikkat çekti. Firari asker E.P.'nin polise verdiği ilk ifadesinde suçunu itiraf ettiği ve bilezik ve yüzükleri bozdurduğu kuyumcuları tek tek anlattığı öğrenildi. Birliğinden asker kıyafeti ile firar eden E.P.'nin askerliğinin bitmesine 20 gün kaldığı öğrenildi.

Soyulan kuyumcunun sahibi Ali V. ise zanlıyı kısa sürede yakalayan emniyet teşkilatına teşekkür etti. Hem kendisine hem de askere bir şey olmadığı için sevindiğini kaydeden işyeri sahibi, kuyumcuları güvenlik kamerası takmaları konusunda uyardı. Kendi dükkanında da güvenlik kamerası olmadığını belirten Ali V., "Kuyumcu arkadaşlarımı uyarıyorum. Bende de güvenlik kamerası yok ama mutlaka olması gerekiyor" şeklinde konuştu. Ali V. ayrıca, olay sırasında çok korktuğunu söyledi.

İstanbul'daki barlarda alem yaparken yakalanan firari asker ise gözaltına alındığı Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nde ifade veriyor. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

(EÖ-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title