Haberler

Finlandiyalı Çift, Hasta Köpeklerine Ötonazi Yaptırdı

Emekli Olduktan Sonra Antalya'ya Yerleşen Finlandiyalı 62 Yaşındaki Marja Niemi ve 70 Yaşındaki Antti Olavi Vartianen, 'Innin' Adlı Terrier Cinsi Köpeklerine, Hasta Olup Vücudunun Her Tarafında Tümörler Çıkınca Zor Bir Karar Verip Ötenazi Yaptırdı. 8 Yaşındaki Innin İçin Oturdukları Semtteki Korulukta Mezar Kazdıran Vartianen Çifti, Başucuna da Bir Haç Dikti.

EMEKLİ olduktan sonra Antalya'ya yerleşen Finlandiyalı 62 yaşındaki Marja Niemi ve 70 yaşındaki Antti Olavi Vartianen, 'Innin' adlı Terrier cinsi köpeklerine, hasta olup vücudunun her tarafında tümörler çıkınca zor bir karar verip ötenazi yaptırdı. 8 yaşındaki Innin için oturdukları semtteki korulukta mezar kazdıran Vartianen çifti, başucuna da bir haç dikti. Çocukları gibi sevdikleri köpeklerinin ölümünün yarattığı acı ve boşluk duygusuyla başa çıkmak için yavru bir köpek alan yaşlı çift, ölen köpeklerinin mezarını iki günde bir ziyaret ediyor.

Sinema sektöründe laboratuvar görevlisi olarak çalışan Finlandiyalı Marja Niemi Vartianen ile sıhhi tesisatçı eşi Antti Olavi Vartianen, 1995 yılında emekli olunca Antalya'ya yerleşti. Çocukları ve torunları ülkelerinde kalan çift, yalnızlığa dayanamayıp bir veteriner hekimden o zaman 1.5 aylık olan Terrier cinsi dişi bir köpek satın aldı. İnnin adını verdikleri köpeklerinin çok sadık, uyumlu ve dost canlısı olduğunu belirten çift, küçük köpekleri 8 yaşına gelene kadar birlikte mutlu bir yaşam sürdü. Finlandiyalı çift, hayvanın bütün vücudunda tümörler çıkması ve epilepsi (sara) nöbetleri geçirmeye başlamasıyla büyük bir üzüntüye düştü. İnnin'in daha fazla acı çekmemesi için 5 hafta önce zor bir karar veren Vartianen çifti, küçük köpekleriyle gözyaşları içinde vedalaşıp son kez fotoğrafını çektikten sonra ötenazi yaptırdı. Küçük dostlarının bir mezarı ve başucunda da haçı olmasını isteyen çift, İnnin'in veterineri İbrahim İnce'den yardım talep etti. Antalya Limanı'nda yat yapımında çalışan bir ahşap ustasına haç yaptıran veteriner İnce, Finlandiyalı çifte oturdukları Altınkum mahallesindeki bir korulukta köpeklerini toprağa gömmeleri için de yardımcı oldu. Çocukları gibi sevdikleri İnnin'in ölümünün yarattığı acı ve boşluk duygusuyla başa çıkmak için bu kez erkek bir yavru köpek satın alan yaşlı çift, Osku adını verdikleri köpekleriyle birlikte iki günde bir İnnin'in mezarını ziyaret edip çiçek bırakıyor.

Dün sabah mezara ziyarete giden yaşlı çift, mezarın açılıp haçın parçalandığını görünce büyük üzüntü yaşadı. Ağlayarak mezarı yeniden düzenleyen Vartianen çifti, karanfillerle süsledi.

Soner KOCAER

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title