Haberler

Finlandiya Heyeti Adana'da

Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Maria Serenius, Btc'deki Gelişmelerle İlgili Önlerini Görebilirlerse Finlandiya'daki Yatırımcılardan İlgilenenlerin Olacağını Söyledi.

Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Maria Serenius, BTC'deki gelişmelerle ilgili önlerini görebilirlerse Finlandiya'daki yatırımcılardan ilgilenenlerin olacağını söyledi.

Serenius, beraberindeki 7 parlamento üyesiyle Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı'nda incelemelerde bulunmak üzere geldiği Adana'da, Türkiye'nin zengin bir tarihe sahip olduğunu, son dönemlerdeki hızlı gelişmeleri yakından takip etmek ve bu kapsamda bölgesel bazda incelemelerde bulunmak istediklerini söyledi. Özellikle AB ile ilişkiler ve bölgedeki Kürtler ile ilgili gelişmelerle ilgilendiğini belirten Serenius, Ortadoğu'da son dönemde yaşananların etkileri ve BTC petrol boru hattı konusunu

da yakın takibe aldıklarını kaydetti. Serenius, "Buradaki gelişmelerle ilgili önümüzü görebilirsek, Finlandiya'daki yatırımcılardan ilgilenenler olacaktır" dedi.

Türkiye'nin AB ile ilişkilerini de değerlendiren Serenius, Türkiye'nin AB'ye girmesini istediklerini vurgulayarak, "Bu konuda Türkiye'nin ev ödevlerini yerine getirdiğine inanıyoruz. Reformlardan çok memnunuz. Ancak hızlı bir şekilde devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Maria Serenius ve beraberindeki heyet, BTC'de incelemelerde bulunmak üzere Ceyhan'a gitti. BTC'deki incelemelerini basına kapalı olarak gerçekleştiren heyet, yarın Hatay'a geçerek tarihi ve turistik yerleri gezecek.

(FK-AB-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title