Haberler

Finlandiya Büyükelçisi'nden İşbirliği Çağrısı

Güncelleme:

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Kirsti Eskelinen'i makamında kabul etti.

Ziyarette Kayseri'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Büyükelçi Kirsti Eskelinen, ülkesi hakkında Başkan Özhaseki'ye bilgiler verdi. İki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek istediklerini kaydeden Büyükelçi Eskelinen, bu amaçla Kayseri ile işbirliği yapmak istediklerini söyledi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi ile yakından ilgilendiklerini anlatan Büyükelçi Eskelinen, kendilerinin bir kış ülkesi olduğunu hatırlatarak kış sporları konusunda işbirliği çağrısı yaptı.

Başkan Özhaseki ise Kayseri'nin Kardeş Şehirleri hakkında Büyükelçi Eskelinen'e bilgiler vererek, kurulan bu ilişkilerin sadece kağıt üzerinde kalmaması gerektiğini ifade etti. Kayseri'nin Kardeş Şehir ilişkilerine her zaman önem verdiğinin altını çizen Başkan Özhaseki, "Dünyanın farklı ülkelerinden birçok Kardeş Şehrimiz bulunuyor. Kurduğumuz bu ilişkilerin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için zaman zaman bu ülkelere ziyarette bulunuyor. Yapılacak işbirliği projelerini yerinde değerlendiriyoruz.

Bu amaçla şehrimize fayda sağlayacak her türlü işbirliğine açığız. Sizin de konum itibariyle bir kış ülkesi olmanız ve önemli kayak merkezlerine sahip olmanız kış sporları ve turizm merkezleri noktasında karşılıklı bir işbirliği kurulmasına vesile olabilir" dedi. Ziyarettin sonunda Başkan Özhaseki Büyükelçi Eskelinen'e günün anısına Kayseri tanıtım kitabı ve Osmanlı motifleri ile süslenmiş ibrik hediye etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

mehmet özhaseki Finlandiya Kayseri Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title