Haberler

Fındık Üreticisine 2/b Darbesi

Ordu'nun Perşembe İlçesi Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, 2/B arazisi sahibi yaklaşık 2 bin fındık üreticisinin, dönümüne 150 TL ile 170 TL arasında değişen gelir desteğinden yararlanamayacağını söyledi.

Ordu'nun Perşembe İlçesi Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, 2/B arazisi sahibi yaklaşık 2 bin fındık üreticisinin, dönümüne 150 TL ile 170 TL arasında değişen gelir desteğinden yararlanamayacağını söyledi.

Arslan Soydan, fındık üreticilerine alan bazlı gelir desteği ve alternatif ürüne geçen üreticilere telafi edici ödemeler yapılmasına dair Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Bunun için başvuruların da halen sürdüğünü kaydeden Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, 2/B mağduru fındık arazisi sahiplerinin, önceki yıl olduğu gibi bu yıl da destekleme alamayacağını söyledi.

2 BİN ÜRETİCİ YARARLANAMAYACAK

Geçen yıl 161 bin 735 ton fındık üretimi ile Ordu'nun fındığa dayalı bir ekonomisi olduğunu vurgulayan Arslan Soydan şöyle konuştu:

"Fındıkta üretim maliyetlerini düşürmek ve fiyat dengesini sağlamak amacıyla 2009 yılında Bakanlar Kurulu'nca açıklanan fındık stratejisi kapsamında üç yıllığına destekleme yapılmıştı. Bu desteklemeler 2012'yi de kapsayacak şekilde 2014 yılı sonuna kadar 3 yıl daha uzatıldı. Bu karar çiftçilerimizi sevindirdi. Ancak fındık arazisi 2/B'ye kalan yaklaşık 2 bin üreticimiz önceki sene olduğu gibi bu desteklemeden faydalanamayacak. Üreticinin mağdur edilmemesi için acilen bu sorunun çözülmesi gerekiyor."

30 NİSAN'A KADAR BAŞVURULMALI

Fındık üreticisine yapılan desteğin dönüm başına 150 TL ile 170 TL arasında değişeceğini de anlatan Arslan Soydan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ruhsatlı fındık bahçesi olan üreticilerimiz dönüm başına 2012 yılı için 150 TL, 2013 yılı için 160 TL, 2014 yılı için 170 TL destekleme alacak. Eğimi % 6'dan fazla olan taban arazilerde alternatif ürüne geçen üreticilere ise telafi edici ödeme olarak dönüm başına 3 yıl boyunca toplamda 600 TL ödenerek destekleme yapılacak. Alan bazlı gelir desteğinden faydalanmak isteyen üreticiler, 30 Nisan 2013 tarihine kadar İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne başvurmaları gerekiyor."

DESTEKLEME TUTARI 240 MİLYON TL

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Sağlam ise, alan bazlı gelir desteğinden Ordu'da yaklaşık 110 bin çiftçinin faydalanacağını, bunun karşılığında ise 240 milyon TL ödeme yapılacağını söyledi. - Ordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Perşembe Ordu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title