Haberler

Fındık Üreticisi Fiyat Dalgalanmasından Memnun Değil

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, normal şartlarda pazara fındık inmeyince fiyatta artış olduğunu belirterek, "Bu sezon hem rekolte düşük hem de pazara fındık inmezken fiyatın artmamasına şaşıyoruz.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, normal şartlarda pazara fındık inmeyince fiyatta artış olduğunu belirterek, "Bu sezon hem rekolte düşük hem de pazara fındık inmezken fiyatın artmamasına şaşıyoruz." dedi.

Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni ürün fındıkta sezonun açılmasının ardından yaklaşık bir ay geçtiğini ancak fiyatların çok değişkenlik gösterdiğini ifade etti.

Bugün 13 liradan satışa sunulan fındığın, ertesi gün ya 14 liradan işlem gördüğünü ya da 12 liradan alıcı bulduğunu dile getiren Soydan, "Rekolte düşüklüğünün yanı sıra dalgalanan fındık fiyatı üreticiyi memnun etmemektedir. Hal böyle olunca tedirginlik yaşayan üretici de ürününü pazara indirmiyor. Üretici kendini geçen yıl olduğu gibi 15 liraya şartlandırmış. Üreticimiz fındık fiyatı yeniden 15 liraya çıkarsa ürününü o zaman pazara indirmeyi planlıyor." diye konuştu.

Soydan, fındık fiyatının serbest piyasa koşullarına göre şekillendiğini ancak fiyatın her gün değişmesine anlam veremediklerini kaydederek, "Normal şartlarda pazara ürün inmeyince fiyatta artış olur. Bu sezon hem rekolte düşük hem de pazara fındık inmezken fiyatın artmamasına şaşıyoruz. Bu fındık fiyatının artması için daha ne olması lazım? Artık bu üreticiyle alay edilmesin. Fındığın hakkı neyse fiyatını da ona göre açıklayın." ifadesini kullandı.

Ordu borsası 12,50'den açıldı

Ordu Ticaret Borsasının 50 randımanlı kabuklu fındığın kilogram fiyatını 12,50 lira olarak duyurduğunu belirten Soydan, "Serbest piyasada 54-55 randımanlı fındık 13-14 lira arasında alıcı buluyor. Beklentimiz ilk haftalarda olduğu gibi serbest piyasa fiyatlarının 15 liraya yükselmesi." dedi.

Arslan Soydan, Kurban Bayramı haftasına girildiğini, üreticinin paraya ihtiyacı olduğunu ifade ederek, bu nedenle fiyatlarda makul seviyede artış beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ordu Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title