Haberler

Fındık Üreticileri Taban Fiyat İstiyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, "Serbest piyasa koşullarının tartışıldığı bugünlerde üreticiler olarak artık taban fiyat belirlenmesini istiyoruz.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, "Serbest piyasa koşullarının tartışıldığı bugünlerde üreticiler olarak artık taban fiyat belirlenmesini istiyoruz." dedi.

Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındık fiyatlarında artış yaşanmamasının üreticileri her geçen gün tedirgin ettiğini söyledi.

Kurban Bayramı öncesinde 15 liradan 12-13 lira seviyelerine düşen fındık fiyatlarına kimsenin anlam veremediğini belirten Soydan, "Bu sezon rekolte geçen sezona oranla çok düşük. Serbest piyasa koşullarına rağmen fiyat artmıyor. Artık serbest piyasa zulme dönüşmüştür." diye konuştu.

Fındık fiyatının artmasını beklerken fiyatların yerinde saydığı değerlendirmesinde bulunan Soydan, "Bundan sonra fındık konusunda yeni bir yol haritası bulunması lazım. Biz artık fındıkta devlet elinin olmasını istiyoruz. İki hafta önce 15 lira olan fındık bugün 12-13 liradan işlem görüyor. Bu fındığın ve üreticilerimizin geleceği için tehlike. Üreticilerimiz bu durumdan çok rahatsız ve memnun değil. Bunu herkesin görmezi lazım." şeklinde konuştu.

Serbest piyasa koşullarından ihracatçıların memnun, ancak üreticilerin memnun olmadığını ifade eden Soydan, şunları kaydetti:

"Biz burada haksızlık ve haksız rekabet olduğunu düşünüyoruz. Artık ok yaydan çıkmıştır. Üretici mağdur olmaktadır ve bundan sonra bu serbest piyasanın sorgulanması lazım. Bana göre serbest piyasa sistemi çökmüştür. Bu saatten sonra kimsenin serbest piyasa koşullarını konuşmaması lazım. Serbest piyasa koşulları sadece üreticiyi değil manavları da mağdur etmektedir. Bu sorunun önüne ancak taban fiyat uygulanmasıyla geçilir. Serbest piyasa koşullarının tartışıldığı bugünlerde üreticiler olarak artık taban fiyat belirlenmesini istiyoruz. Fındık üreticisinin maliyeti ortadadır. Bu maliyet ortaya çıkarılır ve ona göre bir taban fiyat belirlenir. Daha sonra bu fiyatın da altına fiyat düşmez. Dolayısıyla taban fiyat uygulaması olursa üretici de manavda önünü rahat görür. Bu şartlarda kimse geleceğini göremiyor. Fiyat bir gün iyi bir gün kötü. Bu işe kökten çözüm bulunması lazım. Bunun için tek çözüm taban fiyat uygulamasıdır."

Kaynak: AA / Ekonomi

Kurban Bayramı Ordu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title