Haberler

Fındık-Sen Genel Başkanı Yaşar Açıklaması

Fındık Üreticileri Sendikası (FINDIK-SEN) Genel Başkanı Kutsi Yaşar, mevsimlik fındık işçilerinin karşılaştıkları olumsuzlukları ortaya koymak için 2009'da hazırladıkları rapordaki sorunların bugünde devam ettiğini savundu.

Fındık Üreticileri Sendikası (FINDIK-SEN) Genel Başkanı Kutsi Yaşar, mevsimlik fındık işçilerinin karşılaştıkları olumsuzlukları ortaya koymak için 2009'da hazırladıkları rapordaki sorunların bugünde devam ettiğini savundu.

Yaşar, yaptığı yazılı açıklamada, hazırladıkları rapora göre işçilerin düşük ücret, sağlıklı yaşam koşulları, sosyal güvence, güvenli ulaşım, 16 yaş altı çocukların çalıştırılması ve kadın emeğinin sömürülmesi gibi sorunların bugün de devam ettiğini tespit ettiklerini belirtti.

AK Parti Hükümeti ve ilgili bakanlıklarca tespit edilen sorunların iyileştirilmesine yönelik genelgeler yayınlanmasına rağmen bu sorunların sürdüğünü öne süren Yaşar, "Gelişmeleri yerinde gözlemlemek amacıyla Hollanda'daki sivil toplum kuruluşları, işçi sendikaları ve ülke televizyonlarının temsilcileri FINDIK-SEN üyeleri ile Giresun ve Ordu'yu kapsayan 3 günlük bir çalışma yürütmüşlerdir. Bu çalışma kapsamında mevsimlik işçilerin ulaşım, barınma, sağlık, sosyal güvence, çocukların eğitimi, ücretlendirme gibi alanlarda birçok yeni çalışmalar hayata geçirilmesinin yanında bazı sorunların halen devam ettiği tespit edilmiştir" dedi.

Yaşar, fındık işçilerinin bazı sorunlarının çözümüne yönelik önemli adımlar atılmasına rağmen bunların yeterli olmadığını ileri sürerek, "Mevsimlik fındık işçilerinin karşılaştıkları olumsuzlukları ortaya koymak için 2009'da hazırladığımız rapordaki sorunlar bugün de devam etmektedir. Mevsimlik işçilerin sosyal güvencesi olmadığı gibi düşük ücretler karşısında örgütlenecekleri sendikaları da henüz yoktur. Güneydoğu'dan gelen işçiler 'potansiyel terörist' muamelesi ile karşılaşmaktadır. 2009 yılında raporumuza yazılan sorunlar güncelliğini korumaktadır. Bu konuda yerel ve devlet yöneticilerinin yaklaşımlarında önemli bir değişikliğe rastlanılmamaktadır. "

- GİRESUN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title