Haberler

Fındık Fiyatları İstikrarlı ve Makul Seviyelerde Olmalı"

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, üreticinin fındıkta istediği makul fiyat olmadan ürününü pazara indirmekte direndiğini söyledi.

Soydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda mevsim değişikliğinden dolayı mart ayının fındık üreticileri açısından sıkıntılı geçtiğini belirterek, "Kış sezonu başladığında bahar aylarının sıkıntılı geçeceğini tahmin ediyorduk. Bu durumu da üreticilerimizle paylaştık. Mart ayı, 2014 yılındaki don olayı gibi olmasa da özellikle yüksek kesimlerdeki üreticilerimize sıkıntılı süreç yaşattı." dedi.

Bundan sonraki süreçte yaşanan zararların kamuoyu ile paylaşılacağını aktaran Soydan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle 15, 16 ve 17 Mart'ta orta kesimlere kadar kar düştü. Özellikle 500 ile 700 rakım arasında, kısmi zararların olduğu görülüyor. 700 ile bin 100 rakım yükseklikte önemli boyutta bölgesel zararlar var. Zararların tespiti için aradan belli bir zaman geçmesi ve sıcak havanın olması gerekiyor. Hava ısınınca zarar gören yapraklar veya fındık tomurcukları kahverengi hale dönüşecek. Onun için de belli bir sıcağı görmesi gerekiyor. Bununla ilgili de gerekli tespitler yapılacak ve kamuoyuna açıklanacak."

Soydan, fındıkta bakım ve temizlik çalışmalarının yapılması gerektiğine de dikkati çekti.

"Üreticinin elinde önemli miktarda fındık var"

Fındık fiyatlarında yaşanan düşüşün hayretle izlendiğini anlatan Soydan, "Üreticinin elinde önemli miktarda fındık var. Aynı zamanda manavın elinde kendi sermayesiyle aldığı fındık bulunuyor. Aslında üreticinin elindeki fındığa ihtiyaç var. Üreticimiz de istediği makul fiyatı yakalamadan pazara fındık indirmemekte direniyor" diye konuştu.

Soydan, fındık fiyatının dün itibarıyla 8,80 lira olduğunu kaydederek, "Üreticinin kabul edeceği bir fiyat değil. Fındık bizim tek geçim kaynağımız ve milli ürünümüz. Hem üreticimiz hem ihracatçımız hem de sanayicimizin kazanması için fiyatların istikrarlı ve makul seviyelerde olması lazım. Fındığa bakım zamanı geliyor, bu nedenle de üreticiyi küstürmememiz lazım." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ordu Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (5)

düzce:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazınbahçeye gidesimiz gelmiyor 12 tl 14 tl olmalı en az adamın heesi gelmiyor bakım yapasımız gelmiyor ben şu an kahveden 28 kişinin adına konuşuyorum köylü olarak hevesimiz yok bahçeye doğru duzgun bakmıyoruz

4
0
yanıtYanıtla
düzce:

bakmıyoruz zaten bahçeye gitmemize gerek yok kar yağdı bu paralara zaten girilmez bahçeye maliyetine deymez

3
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

HÜKÜMET TURİST GETİREN HER UÇAK SEFERİNE TÜRK HALKININ CEBİNDEN 6 BİN DOLAR VERECEKMİŞ. BAŞBAKAN FINDIKLA İLGİLİ TEK KELİME ETMİYOR. ÇİFTÇİSİNE SAHİP ÇIKMIYOR. TURİST İÇİN HER ŞEYİ SEFERBER EDİYOR. DESTEĞİ DE TURİSTTEN ALIR HERHALDE.

0
0
yanıtYanıtla
ordulu:

ziraat odalar hep konuştu fındığınızı satmayın cörüt ve soydan neye dayanarak fındık 15-20. -tl olacak dediler pazara fındık indirtmediler fındık düştü 8. 80. -tl ye bu zararları kim verecek sorumlu kim hala aynı lafları söylüyorlar pes vallahi ondan sonra suçlu arıyorlar

0
0
yanıtYanıtla
mahmut abbas:

gelsın bahcee ferro baksın malietini kurtarıormu oplasın bahceı bedava bırakcam hadi

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title