Haberler

    Fındık Fiyatları Düşük, Üreticiler İnternetten Satıyor

    Üretimi yapılan illerin serbest piyasalarında fındık ortalama 13 liradan işlem görürken, bazı üreticiler fiyatın artacağı beklentisiyle ürününü evinde bekletiyor. Fındığını saklamak yerine aklındaki fiyattan satmak isteyen bazı üreticiler ise alternatif yollara başvuruyor.

    İnternetteki alışveriş sitelerini tercih eden üreticilerin bazıları 1 kilogram kabuklu fındığı 20 liradan satışa çıkarırken, kimisi de 25 liradan satışa sundu.

    Satış ilanlarında fındığın kalitesiyle ilgili bilgiler de veren üreticiler alıcılara, kapıda ödeme, ücretsiz kargo gibi farklı seçenekler de sunuyor. Üreticiler toptan ve perakende satışta ise fiyatları ayrı tutuyor.

    İnternete ilan veren Düzceli üreticilerden Serkan Özen, bu sezon rekolte az olmasına rağmen fiyatların bir türlü artmadığını belirterek, "Ben de çareyi fındığımı internet üzerinden satışa çıkarmakta buldum. Oldukça kaliteli olan fındığın kilogramını 25 lira olarak belirledim." dedi.

    Kendi üretimleri olan organik fındığı satışa sunduğunu ve fındığının kalitesine güvendiğini dile getiren Özen, yaklaşık 4 ton fındığı olduğunu, arzu edenlerin bu fiyattan alabileceklerini söyledi.

    Ordulu üreticilerden Selçuk Tiryaki ise bu sezonun mahsulünü internette satışa sunduğunu ifade ederek, "Yaklaşık 2 ton fındığı internet üzerinden satışa sundum. Kilogram fiyatını ise 20 lira olarak belirledim. Fındık oldukça kaliteli olup randımanı da iyidir. İlgilenmek isteyenler bana ulaşabilir." diye konuştu.

    'ÜRETİCİLERE ÇARE BIRAKMADILAR'

    Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, üreticilerin düşük fiyat karşısında böyle bir yol seçtiğini belirterek, "Üreticiye başka yol başka çare bırakmadılar. Üreticiler de düşük fiyat karşısında son çare olarak interneti seçti. Üretici kendi fındığını kendi pazarlıyor. Üretici böylelikle zararını da bu şekilde kapatmaya çalışıyor. Temennimiz ve beklentimiz bir an önce fiyatların yükselerek üreticilerimizin daha fazla perişan olmaması." ifadelerini kullandı.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title