Haberler

Fındığı Türkiye Üretiyor, Parayı Almanya ve İsviçre Kazanıyor

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (Otso) Ömer Aydın, Tarımsal Üretimde Söz Sahibi Olan Ülkelerden Çok Son Ürünü Pazarlayan Ekonomilerin Para Kazandığına Dikkat Çekti.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (OTSO) Ömer Aydın, tarımsal üretimde söz sahibi olan ülkelerden çok son ürünü pazarlayan ekonomilerin para kazandığına dikkat çekti.

Ömer Aydın yaptığı açıklamada, günümüzde sadece üretilen tarım ürünleriyle refaha ulaşılmasının mümkün olmadığını belirterek, bunun en somut örneğinin fındık olduğunu kaydetti. Çikolatayı oluşturan kakao yağı, şeker ve fındık gibi ürünlerin üretiminde söz sahibi olan ülkelerin iyi para kazanamadığı halde, son ürün olan çikolatayı üreten Almanya ve İsviçre'nin bu işlerden büyük paralar kazandığını işaret eden Aydın, Türkiye'nin artık çikolata sanayisine girmesi gerektiğini vurguladı. Aydın, "Fındık

üreticisi olmayan birçok gelişmiş ülke fındığımızı alıp işleyip ambalajlayıp yüksek fiyattan tekrar ihraç ediyor. Artık Türkiye'nin de en önemli girdisini elinde bulundurduğu çikolata ve şekerleme sanayisini dünya pazarlarını zorlayacak düzeyde piyasaya girme zamanı gelmiştir" dedi.

Alman ekonomisinin fındık yetiştirmeyi cazip görmediğini kaydeden Aydın, "Fındık şu an için Alman ekonomisi tarafından çok cazip görülmüyor. Zaten cazip görülseydi gözünün yaşına bakmazdı. Bizim burada yapmamız gereken öncelikle üretim maliyetlerini düşürmektir. İkinci olarak son ürün olan çikolata ve şekerleme sanayisinde dünya pazarına girmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

(HA-SA-ÖZ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title