Haberler

Finansbank, Gelecek Dönem Hedeflerini Açıkladı

National Bank Of Greece (Nbg) ile Birleşmenin Ardından Türk Bankacılık Sektörünün Zirvesini Zorlamaya Hazırlanan Finansbank, Gelecek İki Yılın Sonunda, Bireysel Bankacılıkta Yüzde 10'un Üzerinde, Kobi Bankacılığında Yüzde 15, Kredi Kartlarında Yüzde 11, Mortgage Kredilerinde Yüzde 14 ve Türkiye'nin Dış Ticaret Finansmanında Yüzde10 Pazar Payına Ulaşmayı Hedeflediğini Bildirdi.

National Bank of Greece (NBG) ile birleşmenin ardından Türk bankacılık sektörünün zirvesini zorlamaya hazırlanan Finansbank, gelecek iki yılın sonunda, bireysel bankacılıkta yüzde 10'un üzerinde, Kobi bankacılığında yüzde 15, kredi kartlarında yüzde 11, mortgage kredilerinde yüzde 14 ve Türkiye'nin dış ticaret finansmanında yüzde10 pazar payına ulaşmayı hedeflediğini bildirdi.

Halen Türk bankacılık sektörünün 5. büyük özel bankası konumunda olan Finansbank, 20. kuruluş yıldönümü nedeniyle Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Grup CEO'su Ömer Aras ve Genel Müdür Sinan Şahinbaş'ın katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Aras, Finansbank'ın gelecek 2 yılın sonunda önemli hedefleri bulunduğunu belirterek, "Finansbank olarak, önümüzdeki 2 yılın sonunda, bireysel bankacılıkta yüzde 10'un üzerinde, Kobi bankacılığında yüzde 15, kredi kartlarında yüzde 11, mortgage kredilerinde yüzde 14 ve Türkiye'nin dış ticaret finansmanında yüzde 10 pazar payına ulaşacağız. Hedefimiz, farklı alanlar ve segmentlerde zirvedeki bankalar arasında yer almak" dedi.

NBG İLE BİRLEŞME SÜRECİ

20 yıl içinde Türkiye'nin üç büyük ekonomik kriz yaşadığını ve bu krizlerden en çok bankacılık sisteminin etkilendiğini belirten Finansbank Genel Müdürü Sinan Şahinbaş ise, Finansbank'ın bütün krizlerden güçlenerek çıktığını ve kriz dönemlerinde de büyüdüğünü söyledi. Şahinbaş şöyle konuştu:

"Bu büyümeyi insana ve teknolojiye yaptığımız yatırımlar ile sağladık. 2006 yılında Yunanistan'ın en büyük özel bankası National Bank of Greece ile birleşmemizin ardından başarılı bir entegrasyon süreci geçirdik. Yeni ortaklık yapısı, bankamızın ortaklarına ve müşterilerine önemli açılımlar sağladı. 2007 yılı içinde gerek aktif yapı, gerek kredi ve mevduat portföyü gelişimine devam etti. KOBİ bankacılığında yüzde 11, konut kredilerinde yüzde 10, oto kredilerinde yüzde 7,3, kredi kartı kredilerinde ise

yüzde 8 pazar payına ulaşıldı. Yüzde 70 kredi/aktif oranı ile reel sektöre kaynak aktarmada en aktif bankalardan biri olma konumumuzu sürdürdük ve pekiştirdik."

TÜRK EKONOMİSİNE KATKI

Finansbank son 2 yılda turizm sektörüne 55 bin yataklık kapasite kazandırmak için gerekli finansman desteğinin yüzde 40'ını, ağaç ve orman ürünleri sektörü için gerekli finansman desteğinin ise yüzde 60'ını sağladı.

Şube ağını hızla büyüten ve son 2 yılda açtığı 200 şube ile şube adedini ikiye katlayan Finansbank 2007 sonunda 411 şubeye ulaşmayı ve personel sayısını 9 binin üzerine çıkarmayı hedefliyor.

(ERÖ-ERÖ-SN-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title