Haberler

    Finansal Fair Play Reformu

    UEFA’nın futbolda ekonomik durumunu kontrol ettiği ve adalet tesis etmeye çalıştığı Finansal Fair Play uygulaması daha da geliştiriliyor, kulüplere limit getiriliyor

    UEFA'nın 2009 yılında çalışmalara başladığı, 2013-14 sezonu itibariyle de yürürlüğe koyduğu Finansal Fair Play uygulaması için yeni bir hazırlık yapılıyor.
    Fransa'da Le Parissien ve İspanya'da Marca'da yer alan haberlerde, UEFA'nın son 2 sezondur Finansal Fair Play uygulamasına rağmen artan astranomik transferleri inceleme ve belli bir düzen getirme adına bazı çalışmalar yaptığı vurgulandı.
    Buna göre, Fair Play 2.0 ismiyle yapılan düzenlemelerde kulüplere bazı limitler getirilmesi planlanıyor. Yeni düzenleme ile beraber Avrupa'daki kulüplerin net transfer geliri haricinde en fazla 100 milyon euroluk bir transfer yapmasına izin veriliyor.
    Bu hazırlanan projenin 24 Mayıs 2018 tarihinde yapılacak UEFA Yönetim Kurulu Toplantısı'nda oylamaya açılacağı aktarıldı. Olumlu bir karar çıkması halinde hızlı bir şekilde uygulanmaya başlanacağı kaydedildi.
    ]
    ]
    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    İspanya Fransa Marca Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title