Haberler ›› Finans ›› Haberler
Bizi Takip Edin!
RSS

14-04-2021 09:42 - SEKTORUN ILK YUKSEK HIZLI MODULER FIBER OPTIK TRANSPONDER COZUMU TURKCELL SEBEKESI UZERINDE DENENDI- BASIN ACIKLAMAS


KURULUSTAN KONUYA ILISKIN YAPILAN BASIN ACIKLAMASI ASAGIDA BULUNUYOR:

TURKCELL KURESEL BAGLANABILIRLIGIN GELISTIRILMESI ICIN CALISMALAR YURUTEN YUZLERCE TEKNOLOJI SIRKETI VE KURULUSUN UYESI OLDUGU ULUSLARARASI TOPLULUK TELECOM INFRA PROJECT (TIP) ILE BIRLIKTE YENI NESIL FIBER ILETISIM TEKNOLOJILERININ GELISTIRILMESI CALISMALARI KAPSAMINDA TURKIYE’DE BIR ILKE IMZA ATTI. YAPILAN CALISMAYLA SEKTORUN ILK YUKSEK HIZLI MODULER FIBER OPTIK TRANSPONDER COZUMU TURKCELL SEBEKESI UZERINDE DENENDI. GERCEKLESTIRILEN DENEME KAPSAMINDA TURKCELL’IN AVRUPA VE GEBZE VERI MERKEZLERI ARASINDA TURKIYE’DE ILK KEZ UYGULANAN, ‘ACIK’ VE ‘AYRISTIRILMIS’ OPTIK SEBEKE MIMARISI KULLANILARAK 250 KM MESAFEDE 200GBPS HIZ ILE VERI TRANSFERI SAGLANDI. CASSINI OPEN OPTICAL & PACKET TRANSPORT OLARAK ADLANDIRILAN BU YENI COZUM SAYESINDE HIZLA DIJITALLESEN DUNYANIN ARTAN FIBER HABERLESME IHTIYACLARINA ONUMUZDEKI YILLAR BOYUNCA ESNEK, OLCEKLENEBILIR VE GUVENILIR BIR ALTYAPI ILE CEVAP SUNULABILECEK.
YENI NESIL TEKNOLOJILERIN GELISTIRILDIGI ORGANIZASYONLARDA AKTIF BICIMDE YER ALDIKLARINA DIKKAT CEKEN TURKCELL SEBEKE TEKNOLOJILERINDEN SORUMLU GENEL MUDUR YARDIMCISI GEDIZ SEZGIN, “SEKTORDEKI ONCU ROLUMUZU YENILIKCI TEKNOLOJILERIN ULKEMIZE KAZANDIRILMASI ANLAMINDA DA SURDURUYORUZ. SEKTORUMUZDE YENILIKCI TEKNOLOJILERIN GELISTIRILMESI, TEST EDILMESI VE ONAYLANMASINDA ONEMLI BIR ROL OYNAYAN TIP ILE BIRLIKTE GELISIMINE KATKI SUNDUGUMUZ CASSINI OPEN OPTICAL & PACKET TRANSPORT PROJESIYLE FIBER ILETISIM TEKNOLOJILERININ GELECEGINE YON VEREN OPERATORLERDEN BIRI OLDUK. YAPTIGIMIZ BU DENEMELER SAYESINDE ONUMUZDEKI DONEMDE PROGRAMLANABILIR, TEDARIKCI BAGIMSIZ, OTONOM SEBEKELER VIZYONUMUZU HAYATA GECIREREK 5G ILE YAYGINLASACAK OLAN SANAL GERCEKLIK, OTONOM SURUS, UZAKTAN CERRAHI VE AKILLI SEHIRLER GIBI UYGULAMALARIN GETIRECEGI GUVENILIR VE YUKSEK HIZLI VERI TRANSFERI IHTIYACINI RAHATLIKLA KARSILAYABILECEGIZ. TURKIYE’YI ILETISIM TEKNOLOJILERI ALANINDA ONCU ULKELERDEN BIRI HALINE GETIRMEK ICIN BU TIP ULUSLARARASI ORGANIZASYONLARDA AKTIF ROL ALARAK CALISMALARIMIZI SURDURUYORUZ. ULKE INSANIMIZIN IHTIYACLARINI EN YENI TEKNOLOJILERLE KARSILAMAK ICIN INOVATIF COZUMLERI TEST ETMEYE VE SEBEKEMIZE DAHIL ETMEYE DEVAM EDECEGIZ” DIYE KONUSTU.
TURKCELL SEBEKESINDE BASARIYLA GERCEKLESTIRILEN DENEME HAKKINDA KONUSAN TELECOM INFRA PROJECT (TIP) ICRA DIREKTORU ATTILIO ZANI SUNLARI SOYLEDI: “TIP’IN TASARLARIGI CASSINI TEKNOLOJISI, TICARI KULLANIM GEREKSINIMLERINI KARSILAYAN ACIK AG URUNLERI OLUSTURABILMEK ICIN OPERATORLE TEDARIKCILERIN BIR ARADA CALISARAK GELISTIRDIGI VE TEST EDEREK ONAYLADIGI ORTAK BIR CALISMANIN SONUCUDUR. CASSINI’NIN TURKCELL’IN FIBER AGINDAKI BASARILI TESTI AYNI ZAMANDA TIP’IN KURESEL BAGLANABILIRLIGI ARTIRMAYA YONELIK CALISMALARI VE DIJITALLESEN EKONOMILERDEN KAYNAKLANAN ARTAN VERI TRAFIGI TALEBINI KARSILAMAYA NASIL KATKIDA BULUNABILECEGINI ACIKCA ORTAYA KOYAN IYI BIR ORNEKTIR.”
TURKCELL’IN DENEMESINI GERCEKLESTIRDIGI BU YENI COZUM KLASIK OPTIK SEBEKE TEKNOLOJILERDEN FARKLI OLARAK PROGRAMLANABILIR VE AYRISTIRILMIS SEBEKE MIMARISI KULLANIYOR. KULLANILAN YENI MIMARI, KLASIK BUTUNLESIK YAKLASIMIN AKSINE, FIBER OPTIK SEBEKE UZERINDEKI BAGIMSIZ BILESENLERIN AYRI AYRI GELISTIRILMESINE OLANAK TANIYOR. BU SAYEDE FARKLI DONANIM VE YAZILIM URETICILERININ COZUMLERI BIR ARAYA GETIRILEREK IHTIYACLARA YONELIK OLARAK ESNEK COZUMLER SUNULABILIYOR.
Piyasa
Hisse Yön Son Fark Saat
Dolar Dolar 32,5382 -0,01 17:20
Euro Euro 34,8591 0,14 17:20
İngiliz Sterlini İngiliz Sterlini 40,6469 0,02 17:20
BIST 100 BIST 100 9.682 -0,41 17:00
BIST 50 BIST 50 8.539 -0,57 17:00
BIST 30 BIST 30 10.447 -0,76 17:00
Gram Altın Gram Altın 2430,7 0,34 17:20
Çeyrek Altın Çeyrek Altın 3880 0,48 17:20
Yarım Altın Yarım Altın 7760 0,48 17:20
Cumhuriyet A. Cumhuriyet Altını 16550 -0,05 17:00
Altın Çevirici
Türü
TL Miktarı
Altın Türü
Döviz Çevirici
Türk Lirası
Amerikan Doları
Euro
İsviçre Frangı
Yen
İngiliz Sterlini
Serbest piyasa verileri kullanılarak hesaplanmaktadır. Tüm Değerler
BİST endeksleri, haberler, Kapalıçarşı, uluslararası parite verileri eşanlı olarak verilmektedir. BİST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.

SPK’nın 22 Nisan 2002 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan tebliği uyarınca yayımlanması istenen uyarı;
"Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir"