Haberler

Financal Times Gazetesi: Mb, Bankaları Riske Atıyor

FT gazetesi, "Merkez Bankasının Politikası Türkiye'nin Bankalarını Riske Sokuyor" başlıklı haberinde, Merkez Bankasının politikasının tartışmalı olduğu değerlendirmesinde bulundu

İngiliz Financial Times gazetesi, "Merkez Bankasının Politikası Türkiye'nin Bankalarını Riske Sokuyor" başlıklı haberinde, birçok bankacı temkinli davranırken, Merkez Bankasının politikasının tartışmalı olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Gazetenin Londra ve Ankara'dan kaleme alınan ve internet sitesinde yer alan haberinde, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'in gazeteye yaptığı açıklamaya yer verildi. Haberde Dinçer'in, "Hükümet, ekonominin çok hızlı büyümemesi konusunda temkinli davranmaya çalışıyor ve buna katılıyorum. Ancak bunun karşılığı verilmeli. 6 ayda faiz ödemeye başlamaları lazım" dediği aktarıldı.

FT ayrıca Dinçer'in, Merkez Bankası politikasının bu yıl 3, 5 milyar TL'lik banka karını ortadan kaldıracağını söylediğini yazdı. Dinçer'in Türk bankalarının küresel ekonomik krizden zarar görmediğini ve hızlı büyüdüklerini kaydettiğini bildiren FT, "Ancak eğer sermayeyi yeniden oluşturmazsak, bu güç sonsuza kadar orada olmayabilir" ifadesini kullandığını belirtti.

Türkiye'nin ekonomisinin 2010 yılında yüzde 8, 9 büyüdüğünü anımsatan FT, Merkez Bankasının faiz oranlarını düşük seviyede tuttuğunu kaydetti.

"Birçok bankacı temkinli davranırken, Merkez Bankasının politikasının tartışmalı olduğu ortaya çıktı" yorumunu yapan gazete, İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince'nin görevini "Merkez Bankasını ve hükümeti eleştirdikten sonra" bıraktığını ileri sürdü.

Financial Times, Özince'nin, "Bankacılık sektörünün çok zamansız ve çok gereksiz bir şekilde karlılığının tırpanlandığını düşünüyorum" sözlerini anımsattı.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moodys'in geçen hafta, Merkez Bankasının yaptıklarının sektörü güçlendireceğini açıkladığını bildiren gazete, Dinçer'in ayrıca Akbank'ın tüketici kredi hacminin Merkez Bankasının hedefi doğrultusunda bu yıl yüzde 20 ile 25 büyüyeceğini söylediğini belirtti. - LONDRA

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title