Haberler

'Final Gibi 90 Dakika Oynayacağız'

Milli Futbol Takımı'nda Teknik Direktör Fatih Terim, Çeyrek Finalde Hırvatistan ile Final Gibi Bir 90 Dakika Oynayacaklarını ve Turu Geçerek Basel'e Gideceklerini Söyledi.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale çıkan A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Fatih Terim, çeyrek finalde Hırvatistan ile final gibi bir 90 dakika oynayacaklarını ve turu geçerek Basel'e gideceklerini söyledi.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselen A Milli Futbol Takımı'nın Teknik Direktörü Fatih Terim, 20 Haziran'da Hırvatistan'la yapılacak çeyrek final karşılaşması öncesi bir basın toplantısı düzendi. Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Terim, Avrupa Şampiyonası'nda başarılı bir takım olduklarını belirterek, "Tek maçlara düştüğümüz bu seride artık isimlerin ve daha önce alınan sonuçların hiç önemi yok. Çeyrek finalde güçlü bir rakip ile karşı karşıya geleceğiz. Biz buraya gelirken oynadığımız futbolla keyif veren ve manşetlere çıkacak bir takım olacağımızı söylemiştik. Böyle olduğu içinde son derece mutluyum. Rakibimiz de bizim gibi yarı finale çıkmak ve Basel'e gitmek isteyecektir" diye konuştu.

Avrupa Şampiyonası'nda 3 maç yaptıklarını belirten ve bu futboldan memnun olduklarını vurgulayan Fatih Terim, "Goller yedik, skor olarak geriye düştüğümüz maçları fırsat bilerek bizi eleştirenler oldu. Buradan şunu söylemek istiyorum İstanbul'a dönünce onlarla hesaplaşacağız. Biz takım olarak Türkiye'yi utandıracak bir şey yapmadığımızı söylemek istiyorum. Ne kadar enerjimiz varsa o enerjinin hepsini ülkemizi temsil etmek için harcıyoruz. Bizi tutan ve bizimle birlikte olan herkes başarılarımızla seviniyor. Eğer biz kaybetseydik bir dar ağacı kurulur ve bende asılabilirdim. Rakiplerimizi idam sofralarında geçiyoruz. Ben şunu söylemek istiyorum, bize artık final yakışır demiştik, bu bizim değil bu bizi izleyen herkesin hakkıdır" şeklinde konuştu.

İlk yarılarda yenilen goller ile ilgili de açıklamalarda bulunan Terim, iki maçın ilk 45 dakikasını yenik kapattıklarını belirterek, "Turnuvada ilk golü atıp kazanamayan 2 tane takım var bunlardan biri 2-1 yendiğimiz İsviçre diğeri de 3-2 yendiğimiz Çek Cumhuriyeti ve ikisini de biz yendik. Bazı maçlar vardır maçı tutmak istersiniz ama böyle bir takıma sahipseniz bütün planları, projeleri çöpe atmak gerekir. Bizim en büyük avantajımız inanmak. Takım olarak çok koşuyoruz rakibimize baskı yapıyoruz ve pas yüzdemizde iyi durumda. Bu iki olayı ne kadar gerçekleştirirsek rakibimizi de o kadar zor durumda bırakırız. İsviçre maçının 45 dakikası güzeldi, Çek maçının son yarım saati ön plana çıkmış olabilir. Ama ben şunu söylemek istiyorum. Şimdi rakibimiz Hırvatistan siz bana bundan sonra ki rakibiniz kim olsun derseniz, buraya gelen 16 tane takım var ve bu 16 takımın hepsi de iyi takımlar. Şu takımı veya bu takımı istiyoruz diyemeyiz. Karşı tarafı analiz edip iyi oynarsak karşı takım önemli değil" diye konuştu.

Fatih Terim, "2-0 yenik durumdayken duygularınız neydi?" sorusuna "Maçtan sonrada söyledim rakip ilk yarı da bizden daha iyiydi. Futbol değişken bir oyun. Biri çıkıp ta size hiç yenemediğiniz bir takımı son 15 dakikada 2-0 yeniliyorken yeneceğinizi söylese inanır mıydınız ? Ama biz inandık ve başardık. Arda'nın bana maçtan sonra bir sözü var. Skor 2-2'iken ben ileriye gidin dedim Arda'da "Tamam 3 attık dedim" diyor biz inandık ve başardık. Avrupa Şampiyonası'nda böyle bir şeyi yaptık. Topa en çok sahip olan biziz ve istatistik üstünlüğümüzü görüyorsunuz. Bizi beğenmeyen varsa istatistiklere baksın. Kalplerinizi sağlam tutun futbol böyle bir oyun" cevabını verdi.

Terim, maçın ikinci yarısında orta sahayı güçlendirdiklerini belirterek, "Bazen öyle bir maç oluyor ki ilk yarı iyi oynayamazsanız çıkan oyuncular fazla oluyor. Biz bu maçın ikinci yarısında orta sahayı güçlendirdik. Arda ve Tuncay kenarda kalınca Aurelio ve Mehmet Topal'a çok yük bindi. Böyle olunca hatlar koptu. Ben de kopmamalarını ve korkacak bir şey olmadığını söyledim. Takımda aynı ilk maçta oynadığımız Portekiz sendromunu gördüm. O arada da Hamit ile Sabri'nin yerini değiştirdim. Kaybetmemekten korkmamalarını söyledik ve maçı kazandık" dedi.

Terim Çek maçında görülen kartlar için de, Volkan'ın kırmızı kart görmesini tasvip etmediğini belirterek, "Oyuncularımızın bir kısmı sadece "Ref" dediği için kart gördü. Volkan'ın kart görmesini de tasvip etmedim. Sert oynadığımızı düşünmüyorum ve takım olarak kuralların gerektiği gibi oynuyoruz. O yüzden kalecimiz haricinde ki gördüğümüz kartları doğal karşılıyorum" ifadelerini kullandı.

Fatih Terim, "Avrupa veya Türkiye'de ki bir kulüpte teknik direktörlük yapacak mısınız ?" sorusuna ise Bizim bu güne kadar hiçbir federasyon başkanı ile aramızda problem olmadı. Şuan ki başkanımız Hasan Doğan'da kendisi bize çok güveniyor ve itibarına çok teşekkür ediyorum. Şuan da 2008'den başka bir şey beni ilgilendirmiyor. O sonra konuşulacak bir konu" dedi.

Terim şu anda oyuncularına ve kendisine zarar verecek bir haberin çıkmasının yanlış olduğunu belirterek, "Oyuncularıma zarar veren bir ortamı kabul etmem mümkün değil. Biz eleştirilere çok açığız. Ama Annelere mikrofon tutuyorsunuz, bir örfünüz ananeniz yok mu ? Baların gönlünü kırdınız. Her şey değişiyor, biz değişiyoruz, dünya değişiyor ama siz değişmiyorsunuz. Burada bir tek gün para konuşan yok ama siz maçlara bir gün kala bunu yazıyorsunuz. Oyuncunun gördüğü zarar size de yansıyor. Yalan yazıyor sonra o yalanı gelip bana soruyorsunuz" diye konuştu.

Terim, "Çeyrek finali geçerseniz rakip Portekiz olabilir, siz Portekiz ile tekrar karşılaşmak ister misiniz ?" sorusuna ise, "Buraya gelen 16 takım da bu şampiyonaya gelmeyi hak etmişler. Siz buradasınız, ülkenizle buradasınız, bunun keyfi bir başka. Biz Çeklerle bir final oynadık şimdi Hırvatistan ile bir final oynayacağız Bunu ister misiniz, şunu ister misiniz ? diye bir şey yok. Kiminle oynarsak oynayalım biz final havasında maça çıkacağız" şeklinde konuştu.

Arda ve Tuncay'ın performanslarını da değerlendiren Fatih Terim, Arda'nın performansının daha da artabileceğini belirterek, "Hatta daha da artmalıdır. Daha yüksek seviyelere çıkabilir" dedi. Terim Tuncay'la ilgili olarak ise, "Bir oyuncu düşünün nereye koyarsanız oynuyor. İstatistiklerde en önde. Kaleye geçecek kadar da fedakar. Tuncay eleştirilerine de katılmıyorum. Tuncay gibi bir kaç oyuncumun olmasını isterdim, Bazen teknik olarak isteklere cevap veremeyebilir. Ancak hücumda, orta sahada, defansta her yerde mücadele ediyor" dedi.

Nihat ve Hamit konusunda da açıklamalarda bulunan Terim, "Nihat"ı çıkarsaydım kimse neden çıkardın diyemezdi. Hamit içinde aynı şey geçerli ama çıkarmadım. Nihat'a da, Hamit'e de maçtan önce güvendiğimi söyledim. Gece yarısı Hamit'e bir analiz programı izlettim. Bu program onun güvenini arttırdı" ifadelerini kullandı.

Kart gören oyuncuların yerine kimleri oynatacağı konusunda açıklamalarda bulunan Terim, "Volkan"ın yerine Rüştü'yü, Aurelio'nun yerine ise birini düşünüyorum ancak hasar tespitinden sonra belli olacak. gelecek MR'a göre de Emre Güngör'ü çıkarmayı düşünüyoruz. Hırvatlarda beğendiğim oyuncular var ancak Kranjar'da dahil korktuğum oyuncu yok" dedi.

Fatih Terim, hakemler ile ilgili değerlendirme yapmasını isteyen basın mensuplarına "Hakemlerle ilgili beyaz çizginin içinde kalacağım. Açıklama yapmayacağım" dedi. Son olarak Servet'in sakat sakat oynamasının futbol hayatına zarar verip vermeyeceği sorusuna ise Terim, "Futbol hayatının tehlikeye sokacak bir girişimde ne ben, nede sağlık ekibi bulunabilir. Sağlık ekibiyle akraba gibiler zaten, ben yemekten yemeğe görüyorum. Ama Türkiye'deki bir çok oyuncuya örnek olmalıdır" şeklinde konuştu.

(İY-EE-ERS-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title