Haberler

Final Ailesi Öğretmenler Gününde Buluştu

Kayseri Final Okullarının dev eğitim kadrosu 24 Kasım öğretmenler gününde bir araya geldi.

Kayseri Final Okullarının dev eğitim kadrosu 24 Kasım öğretmenler gününde bir araya geldi.

Panaroma Restorant'taki 24 Kasım kutlama programına yüzlerce öğretmen eşleri ile birlikte katıldı. Gecede konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karataş, Final ailesinin 37 yıldır Türkiye'de çok önemli işlere imza attığını belirtti ve Final logosuna bakınca neler gördüğünü kendine has üslubuyla anlattı.

Kayseri Final Eğitim Kurumu öğretmenleri 24 Kasım öğretmenler günü kutlama programında bir araya geldi. Final Okulları, Final Temel Lisesi ve Kurs Merkezinde görev yapan yüzlerce öğretmen düzenlenen kutlama programında buluştu. Panaroma Restorant'ta tertiplenen muhteşem organizasyona eşleri ile birlikte katılan dev eğitim kadrosu 24 Kasım'ı doyasıya kutladı.

Kutlama programında konuşan Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karataş, Finalin büyük bir aile olduğunu belirterek 37 yıldır bu ülkede istikrarlı bir şekilde eğitim verdiklerini ve her geçen gün daha da güçlendiklerini söyledi.

Karataş, yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Final Eğitim Kurumlarının 24 Kasım öğretmenler günü programına hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Siz şu Final logolarına bakınca ne görüyorsunuz bilmiyorum ama ben bu logoya bakınca hep bir adanmışlık görüyorum. Bir avuç Anadolu insanının küçük bir ilden çıkarak binbir fedakarlıkla ülke geneline açtığı kurumları, hatta yurt dışına kadar uzanan bir serüveni görüyorum, alın teri görüyorum, uykusuz geceler, ağaran saçlar, bükülen beller görüyorum. Ben bu logoya bakınca; hasret görüyorum. Doğduğu toprakları bir amaç için terk eden, gemileri yakan, bilmediği şehirleri yurt tutanları görüyorum. Ben bu logoya bakınca, şehirlerarası yollarda derslere gidip gelirken trafik kazalarında kaybettiğimiz Fatih öğretmeni, Celal ağabey'i görüyorum. Ben bu logoya bakınca inanmışlık görüyorum. Hiçbir guruba ait olmayan, sağcısıyla, solcusuyla, muhafazakarıyla, Türk'ü, Kürt'ü, Çerkezi, Avşarı, Lazı ile bir gönül halkası görüyorum. Türkiyemi görüyorum. Zenginliğimizi görüyorum. Atatürk'ü, Necip Fazıl'ı, Nazım Hikmet'i, hatta hatta secdesi başında dua eden anaları görüyorum. Ben bu logoya bakınca ülkesini çok seven insanları görüyorum. Dün veya bugün oturdukları koltuktan Fetö, Ergenekon gammazlığı yapan hatta dün onlarla diz dize, omuz omuza oturan, aslında gölgelerinden dahi korkan insanlar, ben bu logoya bakınca yıllardır bu mihraklarla ülke genelinde mücadele veren aydın insanları görüyorum. Sizler, bir koltuk kaparmıyız diye umut ederken; onlar ev ev, mahalle mahalle adam adama örümcek ağlarıyla ülkemi örmüşler. Abi diye abla diye her yana yayılmışlar İşte o günde bugünde Final ailesi olarak hep aynı çizgideyiz. Ev ev giriyoruz. Yüreklere dokunuyoruz. Öğrencilerimizi ayrıştırmadan, ucu bucu demeden bir olmaya, birlik olmaya çağırıyoruz. Onlara sadece matematik, fizik anlatmıyoruz. Ülke sevgisini, bayrak sevgisini, kardeşliği aşılamaya çalışıyoruz. Bu işler söylendiği, yazıldığı gibi kolay işler değil. Ciddi bir emek, ciddi bir mesai harcıyoruz. Ben bu çalışmalar için, özveri ve emekler için hepinize ve anlayışlı ailelerinize teşekkür ediyorum. Kıymetli dostlar şuanda ülke genelinde ve yurt dışında Final ailesinin 12 bin çalışanı var Yüzlerce temel lisesi, yüzlerce kurs merkezi, 52 okulu, 4 büyük yayın grubu, Dönence dergisi ve şimdide 1 Üniversitesi var. Tam 37 yıldır aynı coşkuyla aynı aşkla hizmet ediyoruz.

Kayseri'de de 2. Okulumuzu Nisan ayında açıyoruz. Bu daha çok istihdam, daha çok iş, ekmek, hizmet demek. Değerli öğretmen arkadaşlarım sizleri bilmem ama ben bir daha dünyaya gelsem yine öğretmen olurdum. Bizlerin 24 Kasımlarda basit bir törenle ağam paşam diyerek atılan sloganlara, alkışlara ihtiyacı yok. Ben usulden de olsa öğretmenler gününüzü kutluyorum. Bu yıl olağanüstü şartlardan dolayı göstermiş olduğunuz üstün gayretlerinize canı gönülden teşekkür ediyorum. Kuruşu kuruşuna mesailerinizin bedelini ödemeye çalışsak da biliyorum ki emeklerinize asla karşılık olmaz.

Bütün idarecilerim adına saygı ve sevgilerimi sunuyorum. İyi ki varsınız, iyi ki bizimlesiniz."

Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karataş'ın konuşmalarının ardından müzik dinletisi eşliğinde akşam yemeği ve çeşitli aktivitelerle devam eden kutlama programı gece geç saatlerde son buldu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Karataş Türkiye Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title