Haberler

Filyas Antik Tios Kazı Çalışmaları Bu Yılda Sürecek

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Çaycuma İlçesine Bağlı Filyos Beldesi'ndeki Kazı Çalışmalarına Bu Yılda Devam Edileceğini ve Bölgenin Turizm ve Kültür Merkezi Olacağını İfade Etti.

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesi'ndeki kazı çalışmalarına bu yılda devam edileceğini ve bölgenin turizm ve kültür merkezi olacağını ifade etti.

Vali Yavuz Erkmen, Trakya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof.Dr. Sümer Atasoy'un başkanlığında M.Ö. 7. yılda Miletos kentinden gelenler tarafından kurulduğu tahmin edilen Antik Tios (Tienon) kenti olarak bilinen Filyos beldesinde yürütülen kazı çalışmalarının bu yılda süreceğini kaydetti. Filyos'ta 2 yıldır süren çalışmalara devam ara verilmeden devam edeceğini anlatan Erkmen, "Bölgede 2 yıldır kaza çalışmalarını sürdürüyoruz. Kazı çalışmaları, tamamlandıktan sonra bölge turizm ve kültür merkezi olacak. Bölgede bu potansiyel var. Bölgedeki kale, antik tiyatrosu, mağaraları ve su kemerleri ile antik kent tamamen ortaya çıkarılacak. Buranın kıymetini şimdiden bilmemiz gerekir. Bunun kıymetini bilmek adına bizler üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Üniversitemizin arkeoloji bölümünü buraya kurmaya çalışıyoruz. Bölümün kurulması için kararı alındı. Öğretim görevlisi bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Bu sorunu da çözmek için konuyu yakından takip ediyoruz" dedi Erkmen, belde halkına da seslenerek, kazı çalışmalarına sahip çıkılmasını istedi.

(SD-SD-Y) 02.03.2008 15:36 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title