Haberler

Filori: '301'in Değiştirilmesi Yeni Anayasaya Bağlanmasın'

AB Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü Türkiye Masası Başkan Yardımcısı Jean-christophe Filori, Türk Ceza Yasası'nın 301. Maddesinin Değiştirilmesinin 'Yeni Anayasaya Bağlanmamasını' İstedi.

AB Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü Türkiye Masası Başkan Yardımcısı Jean-Christophe Filori, Türk Ceza Yasası'nın 301. maddesinin değiştirilmesinin ''yeni anayasaya bağlanmamasını'' istedi.

Uluslararası Kriz Grubu'nca düzenlenen AB-Türkiye konulu panelde konuşan Filori, kasım ayı başında açıklanacak ilerleme raporuna az bir zaman kaldığını hatırlatarak, olumsuz bir rapor çıkmaması için Türkiye'nin yeni bir enerjiyle somut reform sinyalleri vermesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye'deki genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri sonuçlarının reformlar açısından ''yeni ve çok daha iyi'' bir altyapı sunduğunu belirten Filori, ''İkna edici reform sinyalleri göndermek için Türkiye'nin elinde her türlü kart var. 301. maddenin değiştirilmesi yeni anayasaya bağlanmasın. Türk Ceza Yasası ya da Vakıflar Yasası'nda adım atmak için yeni anayasanın biçimlenmesini beklemeye gerek yok. İlerleme raporuna kadar olan sürede bu iki alanda önemli işaretler verilebilir. Anayasa çalışmaları, reform sürecinin yavaşlamasını gerektirecek bir mazeret olarak gösterilmemeli'' diye konuştu.

Filori, AB Komisyonu'nun yeni anayasa tartışmasını gerekli gördüğünü ve memnuniyetle karşıladığını dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title