Haberler

Filmin Galası Yapıldı

Özgü Namal, Altan Erkekli ve Demet Akbağ'ın Başrollerini Paylaştığı Filmin Galasında Neler Yaşandı?

ÖZGÜ NAMAL, ALTAN ERKEKLİ VE DEMET AKBAĞ'IN BAŞROLLERİNİ PAYLAŞTIĞI FİLMİN GALASINDA NELER YAŞANDI?

Murat Saraçoğlu'nun yönetmenliğini üstlendiği Özgü Namal, Altan Erkekli ve Demet Akbağ'ın başrollerini paylaştığı 'O… Çocukları' filminin galası, Astoria Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde yapıldı.Filmin galasına, senaristi Sırrı Süreyya Önder ve oyuncular başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Galada güvenlik görevlilerinin basın mensuplarına karşı sözlü saldırısı üzerine çıkan arbede de basın mensupları durumu protesto ederek toplu şekilde galadan ayrıldı.

Filmde Altan Erkekli, Özgü Namal, Demet Akbağ'ın yanı sıra Mahir İpek, İpek Tuzcuoğlu, Sarp Apak, Gökhan Atalay ve Sezin Akbasoğulları rol alıyor. 1981'in askeri rejim yönetimi altındaki Türkiye'sinde geçen filmde, hayat kadınlarının çocuklarına bakıcılık yapan emanetçi annenin evinin ekseninde devam eden inanılmaz olayları anlatıyor. Filmin müziklerini ise Kıraç besteledi.

Filmin senaristi Sırrı Süreyya Önder, ' O… Çocukları, bir kadın hikâyesidir. Hemen bunlarla birlikte anılması gereken diğer kesim çocuklardır. Kim Allah'tan korkmaz? Çocuk, derler. Çocuk dolayısıyla faşizmden de korkmaz. Filmde kadınların ve çocukların üzerindeki tahribatı anlatmaya çalıştım. Yani faşizmin erkek yüzünü…' diyerek filmin konusunu anlattı.

Filmde hayat kadınlarının çocuklarını bıraktığı emanetçi bir anneyi canlandıran Demet Akbağ, 'Ben Mehtap karakterini canlandırıyorum. Eski bir pavyon kadını aslında. Ama hayat kadınlarının çocuklarını emanet ettiği biri. Bir nevi emanetçi kadın. Mehtap'ın evi, kadınların çocuklarına bir şey belli etmeden, onları daha iyi şartlarda yetiştirmek için sığındıkları bir yer. 1980 darbesi sonrası bu tip evlerde yaşananları anlatıyor öykü.' diye konuştu.

Senaryodan çok etkilendiğini ifade eden Özgü Namal ise '28 yaşında Dona yani Donatella isimli bir kızı oynuyorum. Babası Türk, annesi İtalyan. Bu kadar çok kadının bir arada olduğu bir senaryo daha önce hiç okumadım. Önyargılarınız değişebilir hayat kadınlarına karşı. Onların da birer anne olduğunu hatırlayabilirsiniz, kendinizi onların yerine koyabilirsiniz, kadın olduğunuz için anaçlık, annelik, şefkat gibi duygularınız kabarabilir' şeklinde konuştu.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title