Haberler

Film Vizyona Girmezse Seyirciye Yazık Olacak!

Güncelleme:

Onur Ünlü'nün yazıp yönettiği, İstanbul Film Festivali'nde yarışan 'Sen Aydınlatırsın Geceyi' filminin basın gösterimi, yapıldı.

Onur Ünlü'nün yazıp yönettiği, İstanbul Film Festivali'nde yarışan 'Sen Aydınlatırsın Geceyi' filminin basın gösterimi, önceki gün yapıldı. Ali Atay, Demet Evgar ve Damla Sönmez'in başrolünde oynadığı film; iddialı oyuncu kadrosuyla ve ilginç konusuyla dikkat çekiyor. Filmin en büyük sürprizi ise 'Kız Şevket' rolünü canlandıran Ayşenil Şamlıoğlu... Usta oyuncu, filmde erkek kılığıyla çok farklı bir profil çizerek izleyiciyi şaşırtıyor. Dağıtımcılarla yaşadığı sorunlar yüzünden filmi vizyona sokmama gibi radikal bir karar alan Onur Ünlü ; filmi sadece festivallerde, üniversite söyleşilerinde, kültür merkezlerinde göstereceğini açıklamıştı. Filmi başyapıt olarak değerlendiren sinema eleştirmenleri, Ünlü'ye bu kararında destek verdi:

Alper Turgut: Onur Ünlü bu filmle kendini aşmış. Absürt mizah ve fantastik öğeler kullanmasına rağmen duyguyu vermeyi başarabilmiş. Filmini vizyona sokmama kararını da destekliyorum ama yine de koşulları zorlamalı diye düşünüyorum. Çünkü seyirciye yazık olur. Seyircinin bu filmi mutlaka izlemesi gerekir.

Serdar Akbıyık: Bu yıl, şimdiye kadar seyrettiğim en iyi filmlerden biri ve Onur Ünlü'nün kariyeri için de bir başyapıt. Hem yaratıcılık, hem oyunculuk açısından dört başı mahmur bir film. Film o kadar değerli ki, filmin izleyiciyle buluşmaması benim canımı yakar. Ama durum da o kadar feci ki; bu radikal kararı için Ünlü'yü destekliyorum.

Kaya Özkaracalar: Filmi çok beğendim. Ünlü'nün vizyona sokmama kararına saygı duyuyorum.

Burak Göral: Tarzını en iyi bu filmde oturtan Ünlü'nün aldığı karar bir protestodur. Kendi haklı gerekçeleri var bence. Ünlü'nün bu yaptığı belki de bu sorunların konuşulmasını sağlayacak.

SİYAH-BEYAZLA SADELİK KORUNDU

Onur Ünlü; filmi, olağanüstü özelliklere sahip karakterlerin olağan dünyalarını daha sade bir dille anlatabilmek için siyah-beyaz çekmiş. Film; 'Duvardan geçme, nesnelerin yerini değiştirme, alkışla zamanı durdurma gibi süper güçlere sahip olsa da; insanın sıkıntıları, dertleri endişeleri hiç değişmez' vurgusu yapıyor. Ünlü'nün "İnsanın özü hakkında" diyerek tanımladığı ve ünlü filozof Euripides'in 'İnsan endişeden yaratılmıştır' sözünü slogan olarak alan filmde; Orhan Gencebay ve Ferdi Tayfur karşılaştırılması da yapılıyor. Filmde; "Ferdi Tayfur üç şey biliyor ama en iyi o biliyor" denirken, Orhan Gencebay için de "Çok iyi bağlama çalıyor ama dört makamı birbirine bağlıyor" yorumu yapılıyor.

ERKEK ROLÜNDE

Usta oyuncu Ayşenil Şamlıoğlu filmde, erkek kılığına girip 'Kız Şevket' karakterini canlandırdı.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Onur Ünlü Ali Atay İstanbul Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title