Haberler

Film Gibi Operasyon

Sahte Silah Ruhsatı Operasyonu Polis Kamerasında...

Emniyette sorguları tamamlanan 62 şüpheli adliyeye sevk edildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen sahte silah ruhsatı operasyonu kapsamında gözaltına alınan 93 kişiden 62'si adliyeye sevk edildi. 31 şüpheli ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Polisin şüphelilere yaptığı baskın polis kamerası tarafından da saniye saniye kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'a yapılan bir ihbar da bazı kişilere sahte ruhsat silahı verildiği ihbarı üzerine soruşturma başlatıldı. Yapılan teknik ve fiziki takip sırasında ele başlığını eski polis Okan A.'nın yaptığı iddia edilen şebeke tespit edildi. Şebekenin içinde noter, polis, asker, belediye görevlisi, sağlık görevlisi gibi çeşitli mesleklerden 18 kamu görevlisinin bulunuyor. Şebeke üyeleri silah ruhsatı çıkarabilmek amacıyla 8 şirket kurdu. 18 şirketle de ruhsat alabilmek için anlaştı. İddiaya göre, şebeke ruhsat için kendilerine başvuran kişiler 5 bin ile 20 bin arasında değişen ücretler ödeyip başka hiçbir işe karışmıyordu. Şebeke üyeleri müşterilerini bu 18 şirketten birinde müdür olarak gösterip birkaç ay sonra da görevden ayırıyordu. Müdürlük için Büyükçekmece 1'inci Noterliği'nden vekalet alındığı, nüfus memurları aracılığıyla ikamet nakilleri istenilen ilçeye alındığı, emniyet ve jandarma ruhsat bürolarına başvurular yapıldığı ve hastanelerden sahte sağlık raporları alındığı belirtildi. Parayı peşin veren müşteri hiçbir işlem yapmadan silah ruhsatına ulaşıyordu. Soruşturmayla ilgili olarak sağlık, mali ve emniyet müfettişlerinin incelemeyi sürdürdüğü önümüzdeki günlerde el konulan ruhsatların iptal edileceği ifade edildi.

Öte yandan soruşturma kapsamında ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 32 adet ruhsatsız tabanca, 271 adet ruhsat tarihi geçmiş, sahte ruhsatlı olmak üzere 271 adet tabanca, 11 adet yivli tüfek, 150 adet fişek, 350 adet silah ruhsatı, 15 adet senet, 5 adet harddisk, 1 adet laptop, bir miktar uyuşturucu ve 2 adet sahte kimlik ele geçirildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan 62 kişi Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. 31 kişi ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title