Haberler

Film 1 Ay Önce Koptu

G.saray'dan Ayrılacağını Açıklayan Hasan Şaş, Bu Kararını 8 Kasım'daki Helsingborg Maçından Sonra Aldı.

G.Saray'dan ayrılacağını açıklayan Hasan Şaş, bu kararını 8 Kasım’daki Helsingborg maçından sonra aldı.

Tecrübeli futbolcunun, "Sahada dayak yiyorum, dışarda küfürlere maruz kalıyorum. Bana ’Ne zaman defolup gideceksin Galatasaray’dan’ diyorlar. Tek istediğim biraz saygı ama adım çıkmış sinirliye. Artık dayanacak gücüm kalmadı" diye dert yandığı belirtildi.

GALATASARAYLI Hasan Şaş’ın, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında gördüğü kırmızı kartın ardından, "Hakemler bana çok kolay kart gösteriyor. Bu saatten sonra Türkiye’de futbol oynayamam. Devre arasında yöneticilerimle oturup konuşacağım ve yurt dışında bir kulüp araştıracağım. Bulabilirsem bulurum, bulamazsam gider evimde otururum" diyerek, takımdan ayrılmak istediğini açıklaması çoğu kişiyi şoke etti. Ancak, tecrübeli futbolcunun ailesi ve diğer yakınları için bu olay sürpriz değildi. Çünkü Hasan Şaş, ayrılık kararını yaklaşık bir ay önce almış ve bunu da yakınlarıyla paylaşmıştı.

Galatasaraylı futbolcunun aile dostu ve menajeri Mehmet Soykök anlatıyor...

"Hasan’ın bu sözleri bir anlık öfkenin veya parlamanın sonucu değil. Yılların getirdiği bir birikimin ürünü."

Konuşmamıza bu sözlerle başlayan Mehmet Soykök, daha sonra Hasan Şaş’ın ayrılık kararı almasının nedenlerini sıraladı:

Eşim yanımda iken bile hareket yapıyorlar

"Hasan hep yanlış anlaşılmaktan, Galatasaray taraftarlarının kendisine tepki göstermesinden şikayet ediyordu. Bu şikayetleri son dönemde daha da arttı. Bana hep şöyle dert yanıyordu: ’Ağabey, takımım için her şeyi yapıyorum ama kimseye yaranamıyorum. Dışarı çıkıyorum, küfür yiyorum. Bir yere oturmaya gidiyorum, adam ’Ne zaman defolup gideceksin Galatasaray’dan’ diye bağırıyor. Eşimle arabada iken bile bana el kol hareketi yapıyorlar. Bunlar çok ağrıma gidiyor. Bütün bunların üstüne bir de maçta mağlup duruma düşünce üzüntümden ve hırsımdan ne yapacağımı şaşırıyorum. Ağabey, tek istediğim biraz saygı ama adım çıkmış sinirliye. Sahada neredeyse dayak yiyorum, dışarıda küfürlere maruz kalıyorum, taciz ediliyorum.’ Helsingborg maçından sonra da geldi, ’Ağabey artık daha fazla dayanamayacağım. İsyan noktasına geldim’ dedi."

Rus takımları yıllık 3 milyon dolar önerdi

Hasan’ın iyi bir Galatasaraylı olduğunun altını çizen Mehmet Soykök, "Hasan’ın ayrılmak istemesinin nedenleri iyi analiz edilmeli. O sıradan bir futbolcu değil. 2002 Dünya Kupası’ndan sonra Real Madrid, Juventus istedi, onların teklif ettiğinin yarısına Galatasaray’da kaldı. Her sene en az 2-3 kulüpten çok ciddi transfer teklifleri alır. Galatasaray’dan aylarca para alamadığı, otomatikman serbest kalma hakkına sahip olduğu zamanlar bile oldu. Ama o hiçbir zaman ayrılmayı düşünmedi. Neden daha önce değil de şimdi ayrılmak istiyor? Bunu herkesin iyi düşünmesi lazım. Taraftarlar nedense yabancıları hep kahraman yapıyor, iyi günlerde sürekli onlar ön plana çıkarılıyorlar. Ama takım kötü bir sonuç alırsa fatura hemen Hakan Şükür’e, Hasan’a kesiliyor. Galatasaray’da Carrusca diye bir futbolcu var... Bu çocuk sürekli oturuyor ama Hasan’ın iki yılda aldığını bir yılda kazanıyor. Hasan kendi seçimini yapıyor ve kaybediyor" dedi.

Mehmet Soykök, Hasan’a halihazırda Rusya’nın Spartak Moskova ve Dinamo Moskova takımlarının yıllığı 3 milyon dolardan 3 yıllık sözleşme teklif ettiğini sözlerine ekledi. Bu arada Hasan’ın sakat olduğu için dünkü idmana çıkmadığı ve MR çektirdiği açıklandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title