Haberler

Fillon: "Roman Sorununa Avrupa El Atsın"

Fransa Başbakanı Francois Fillon, Romanların Sorunlarının Çözümüne, Avrupa'nın El Atmasını İstedi.

Fransa Başbakanı Francois Fillon, Romanların sorunlarının çözümüne, Avrupa'nın el atmasını istedi.

Romanları toplu sınır dışı ettiği için AB'nin tepkisini çeken Fillon, Romanların yaşam seviyesinin geliştirilmesi ve yasa dışı kampları için Avrupa içinde genel bir politika geliştirilmesi çağrısı yaptı.

Nice kentinde konuşan Fillon, Fransa'ya toplu sınır dışı politikasından dolayı müeyyide uygulamak ve konuyu Avrupa Adalet divanına götürmekle tehdit eden AB Komisyonu'na sert tepki gösterdi.

Fillon, AB Komisyonu'na bu tür bir girişimde bulunmaması uyarısı yaptı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, AB Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sırasında, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso arasında, Paris'in Romanlar konusunda izlediği politika yüzünden şiddetli tartışma yaşanmıştı.

Fransız hükümeti, Romanları toplu şekilde sınır dışı ettiği için yurt içinde ve dışında sert eleştirilere hedef oluyor. AB yöneticileri tarafından sert bir şekilde kınanan Fransa, Romanları sınır dışı etme politikasından vazgeçmeyeceğini açıklıyor.

Fransa, ocak ayı başından bu yana 8 binden fazla Romanı, Romanya ve Bulgaristan'a gönderdi. Temmuz sonundan itibaren gönderilenlerin sayısının ise bini geçtiği belirtiliyor.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title