Haberler

Filiz Tosyalı Öğrenciler ile Buluştu

Güncelleme:

Yaşam Koçu, gazeteci-yazar Filiz Tosyalı, Antakya Özel Ata Koleji'nde imza gününe katıldı.

Yazar ve çocukların coşkulu buluşmalarında, yazarın Yaşam Koçu olması nedeniyle, kitapların dışında da pek çok soru geldi. Bu sorulara teker teker cevap veren Tosyalı, Antakya'nın en büyük farklılığının ne olduğu sorulduğunda "Medeniyetler şehri Antakya'da her şey mükemmel giderken trafikteki sürücülerin davranışları beni çok düşündürdü. Bu kadar sevgi dolu insanların yaşadığı, sakin bir şehirde sürücüler, yayalara daha saygılı olmalı" dedi.

Tosyalı, sözlerine şöyle devam etti:

" Antakya, Asi Nehri'nde yapılan, benim de hayran olduğum düzenlemelerle yakın zamanda çok aranan ve yaşanmak istenen bir şehir özelliği kazanacak. Ama öncelikle trafikte saygının oluşturulması gerek. Çocuklar bugün trafikte saygı yaratılması gerektiğini kabul edip, çözümler üretmeye başladılar bile. Her işte olduğu gibi, şehir içindeki yol çizgilerinin sokak aralarına kadar taşınması, renklendirilmesi, durulacak ve geçilecek alanların belirtilmesi gerektiğine karar verildi. Trafik panelleri ve konferanslarla bu sorumluluğu alabilecek; Antakya Özel Ata Koleji gibi eğitim kurumlarının da iş başında olmasını diliyorum. Bu buluşmayı sağlayan okul müdürü Sayın Müfit Kırar'a, Anadolu Lisesi Bölümü Müdiresi Sayın Nevin Yalım'a, ilkokul ve ortaokul Müdürü Sayın Ali Atasever'e, İkra Kırtasiyecilik'in yöneticisi Sayın Figen Tuna'ya teşekkür ederim" dedi.

Filiz Tosyalı, daha sonra öğrenciler için kitaplarını imzalayarak onlarla bol bol sohbet etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Antakya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title