Haberler

Filistinliler İsrail ile Varılan Ateşkesten Umutlu

Gazze'de yaşayan Filistinliler, İsrail ile varılan ateşkes antlaşmasının başarılı olmasını umut ediyor.

Filistinliler, ateşkes antlaşması ile birlikte ambargonun kaldırılması, sınırların açılması ve gıda gibi ihtiyaç maddelerinin sınırdan geçişine izin verilmesini istiyor.

İsrail'in Filistin'le bir gün bile ateşkese uymadığını ifade eden Ebu El Abid Zeyn isimli Filistinli, "İsrail bu güne kadar yapılan anlaşmalara uysaydı bağımsız bir Filistin devletine kavuşmuş olurduk. İsrail'in ateşkese uymasını umut ediyoruz" dedi.

Abid Zeyn, "Ateşkes anlaşması sınırların açılmasını ve gıda maddelerinin geçişine izin verilmesini de kapsamalıdır. İnsanca yaşama hakkımızı almalıyız" diye konuştu.

Hamas sözcüsü Fevzi Barhum'da bazı şartlar üzerinde Filistinli örgütler ve İsrail arasında bir anlaşmaya varıldığını söyleyerek, "Biz Hamas olarak anlaşmanın bütün şartlarına uyacağız. Mısır, esir bulunan İsrail askeri Gilad Şalit'in serbest bırakılması konusundaki görüşmeleri esirlerin değişimi de gündeme alarak sürdürüyor"dedi.

İman El Hilu ise, "İsrail, Filistin halkına yönelik şiddet ve düşmanlığı tamamen durduracak. Güvenlik ve Filistin halkının birliği konusunda sınırların ve özellikle Refah sınırının hastaların giriş çıkışına açılması açısından da güzel bir adım atılmış oldu. Umarım Filistinlilerin birliği, bütün örgütlerin birleşmesi için iyi bir adım atılmış olur" şeklinde konuştu.

Ebu Ömer de, ateşkes anlaşmasının herkes için iyi bir adım olmasını umut ettiğini dile getirerek, "Filistin halkı her açıdan büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. Ekonominin düzelmesini ve herkes için iyi gelişmelerin yaşanmasını umuyorum" dedi.

(EL-NO-NO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title