Haberler

Filistinliler %61'i Erken Seçimi Destekliyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Erken Seçim Çağrısından Önce Yapılan Kamuoyu Araştırması, Filistinlilerin Seçimleri Desteklediğini Ortaya Koydu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın erken seçim çağrısından önce yapılan kamuoyu araştırması, Filistinlilerin seçimleri desteklediğini ortaya koydu.

Bağımsız bir kuruluş olan Filistin Siyaset ve Yoklama Araştırma Merkezi'nin 14-16 Aralıkta 1270 kişi arasında yaptığı ve sonuçları bugün açıklanan kamuoyu araştırmasına göre, Filistinlilerin yüzde 61'i erken seçimlerin yapılmasını isterken, yüzde 37'si buna karşı çıkıyor.

Seçim olduğu takdirde Abbas ve Başbakan İsmail Haniye arasındaki yarışın başa baş gideceğinin de ileri sürüldüğü yoklama sonucunda, bu durumda Abbas'ın oyların yüzde 46'sını, Haniye'nin de yüzde 45'ini kazanabileceği açıklandı.

Yoklama, Abbas'ın lideri olduğu El Fetih hareketinin parlamento seçimlerinde oyların yüzde 42'sini, iktidardaki Hamas'ın ise yüzde 36'sını alabileceğini gösterdi.

Yoklamaya göre, bunların dışında kalan seçmenler bağımsız gruplarını destekleyeceklerini ya da kararsız olduklarını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title