Haberler

Filistinli Yaralı, Başbakan Erdoğan'ın Talimatıyla Türkiye'ye Getirildi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralanarak, Mısır'da tedavisi yapılan Abdulrauf Gazi Muhammed, TİKA tarafından Türkiye'ye getirilerek, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı TİKA Başkanı Çam: "Ariş'te şu anda 60'a yakın yaralı, hastaneden çıkış yapmış.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralanarak, Mısır'da tedavisi yapılan Abdulrauf Gazi Muhammed isimli Filistinli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Türkiye'ye getirildi.

THY'ye ait tarifeli uçakla Mısır'ın başkenti Kahire'den Atatürk Havalimanı'na getirilen Muhammed, sedyeyle apronda bekletilen ambulansa taşındı. Daha sonra tedavisi için Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Filistinli Muhammed'in ayak, kol ve yüzündeki yaralar dikkati çekti.

Filistinli yaralıyı karşılayan TİKA Başkanı Serdar Çam, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan acı dolu günlerden sonra ilk defa hasta çıkışı sağlandığını söyledi.

Çam, yaralının ilk önce Refah Kapısı'ndan El-Ariş'e getirildiğini anlatarak, "Ariş'te şu anda 60'a yakın yaralı, hastaneden çıkış yapmış. Ancak pasaportları olmadığı için Mısır'dan çıkışlarıyla ilgili sıkıntılar varmış" diye konuştu.

İlk yaralıyı, vize ve pasaport işlemlerinin Kahire Büyükelçiliği tarafından tamamlanmasının ardından Türkiye'ye getirdiklerini ifade eden Çam, şunları söyledi:

"Sayın Başbakanımızın talimatı ve imkanlar çerçevesinde diğer yaralıları ve hastaları buraya getirmeye çalışacağız. Zaten orada yoğun bir şekilde tedaviler yapılıyor. Ancak orada yapılamayan ve müdahale edilmesi gereken ağır yaralılarla ilgili bir insani koridorun açılması gerek. Gerek Kızılay gerek Kızılhaç gerekse diğer uluslararası organizasyonlarla bu sürece katkı sağlanması konusunda girişimlerde bulunduk."

Serdar Çam, yaralının son durumuna ilişkin soruya, "Hekimlerin vermiş olduğu raporlarla ilgili detay bilgim yok. Sağlık Bakanlığımız burada tedavi altına alacak ve gerekli tetkikleri yapacaklar" yanıtını verdi.

-" Erez ve Refah Kapısı'ndan insan çıkışı ve girişi nadiren oluyor"

Mısır ile Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı'nda verilen izin sonucu kısa sürede 60 hastanın çıkartıldığına dikkati çeken Çam, şunları kaydetti:

"Burası ara ara açılıp kapanan bir kapı. Tabii burada zorluklar var. Şu anda Erez ve Refah Kapısı'ndan insan çıkışı ve girişi nadiren oluyor. Mal ve ürün girişleri de Kerem Şalom kapısından yapılabiliyor. Son yapılan yardımların koordinasyonunu TİKA olarak, Başbakanlık genelgesi çerçevesinde yürütmeye çalışıyoruz. Yoğun bir şekilde insani malzemeye ihtiyaç var. Sağlık malzemeleri ve medikalle ilgili Kızılayımız belli çalışmalar yapıyor. Oraya ulaşmaya çalışıyor. Ayrıca Yeryüzü Doktorları gibi çalışma yapan sivil toplum kuruluşlarımız var." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title