Haberler

Filistinli Militanlardan İsrail'e Roket Saldırısı

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli Militanlar, İsrail'in Gazze Sınırı Yakınındaki Aşkelon Kentine Roket Saldırısında Bulundu.

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli militanlar, İsrail'in Gazze sınırı yakınındaki Aşkelon kentine roket saldırısında bulundu.

Roketin Aşkelon'un güneyindeki boş alana düştüğü bildirildi. İsrail ile Gazze'deki fiili Hamas yönetimi arasında 19 Haziranda başlayan ateşkesin en yoğun ihlalleri son 10 gündür yaşanıyor.

İsrail askerlerinin sınırda Filistinli militanlarca kazılan bir tüneli yok etme girişimi sırasında, 4 Kasım Salı günü çatışma meydana gelmiş ve 7 Hamas militanı ölmüştü. O günden bu yana roket saldırıları aralıklarla devam ederken, dün de yine sınır bölgesine patlayıcı yerleştirmek isteyen 4 Filistinli militan İsrail askerlerince vurulmuştu.

Filistinli militanlarca sabah saatlerinde de bölgeden İsrail tarafına en az 5 havan mermisi ve bir Kassam roketi atıldığı bildirilmişti.

Roket saldırılarının sürmesi nedeniyle bugün açılması beklenen Gazze'ye geçiş noktaları da kapalı tutuldu. İsrail, Gazze'ye bugün Nahal Oz terminalinden fuel oil sevkiyatı yapacaktı. Ayrıca Kerem Şalom geçişinden de 30 kamyon dolusu yardım maddesinin geçirilmesi planlanmıştı.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title