Haberler

Filistinli gruplardan ABD'nin İran'a ait yolcu uçağını taciz etmesine kınama

Güncelleme:

Hamas, Filistin İslami Cihad Hareketi ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Tahran-Beyrut seferini yapan Mahan Hava Yollarına ait yolcu uçağının Suriye semalarında ABD savaş uçağı tarafından taciz edilmesini kınadı.

Hamas, Filistin İslami Cihad Hareketi ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Tahran-Beyrut seferini yapan Mahan Hava Yollarına ait yolcu uçağının Suriye semalarında ABD savaş uçağı tarafından taciz edilmesini kınadı.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Sivilleri bu şekilde hedef almak, uluslararası hukukta terör kavramının pratik bir uygulamasıdır." denildi.

Açıklamada, "ABD'nin bu saldırısı, siyonist projeye hizmet etmek için gerçekleştirilmiştir ve bu İsrail'i, ilhak planını ve Filistin davasının tasfiyesini desteklemek suretiyle Filistin halkına yönelik saldırının uzantısıdır." ifadesine yer verildi.

İslami Cihad Hareketi de bir açıklama yaparak olayı şiddetle kınadı.

Olayın, ABD'nin saldırgan niyetlerinin, bölgede ve dünyadaki güvenlik ve istikrarı tehdit etme rolünün kanıtı olduğu savunulan açıklamada, İran'ın yolcu uçağına yapılan tacize karşı her düzeyde tüm adımları atma hakkına sahip olduğu vurgulandı.

FHKC de yolcu uçağının Suriye semalarında ABD uçaklarının tacize uğraması konusunda İran ile dayanışma içinde olduğunu açıkladı.

Açıklamada, "ABD'nin Suriye topraklarının bazı yerlerinde varlığının Suriye'yi, istikrarını ve toprak bütünlüğünü hedef almakla sınırlı kalmayıp, bölgeyi boyun eğdirme çalışmalarını tamamlamayı ve gelişmesini engellemeyi de amaçladığı" aktarıldı.

İran, dün gece Tahran-Beyrut seferini yapan Mahan Hava Yollarına ait bir yolcu uçağının Suriye üzerindeyken iki ABD savaş uçağı tarafından taciz edildiğini duyurmuştu. Savaş uçaklarının tehlikeli şekilde yolcu uçağına yaklaşması üzerine pilotun aniden manevra yaptığı ve bazı yolcuların da bu esnada yaralandığı belirtilmişti.

Olay sırasında düşme tehlikesi geçiren uçağın Lübnan'daki Beyrut Uluslararası Refik Hariri Havalimanı'na acil iniş yaptığı aktarılmıştı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, olayın İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Mecid Taht Revançi tarafından BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e aktarıldığını belirtmiş, uçağın Beyrut'tan Tahran'a dönüşünde bir olayın vuku bulması halinde bundan ABD'nin sorumlu tutulacağı uyarısında bulunmuştu.

Olayla ilgili ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) sabaha karşı yapılan açıklamada ise yolcu uçağının taciz edildiğine ilişkin suçlamalar reddedilerek, "Bir ABD F-15'i, Mahan Air'e ait bir yolcu uçağına, güvenli bir uzaklık olan 1000 metre ileriden standart bir görsel inceleme yapmıştır." ifadelerine yer verilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Hamas İran Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title