Haberler

Filistinli Gazeteci Kıyk'ın Açlık Grevini Askıya Alması

Hamas ve İslami Cihad Hareketi, Filistinli gazeteci Muhammed el-Kıyk'ın, İsrail'in idari tutukluluk kararı ve keyfi uygulamalarını protesto amacıyla başlattığı açlık grevini askıya alarak, idari tutukluluğa karşı zafer kazandığı değerlendirmesinde bulundu.

Hamas Sözcüsü Hazim Kasım, yaptığı yazılı açıklamada, "Kıyk'ın İsrail'e karşı kazandığı zafer, halkımızın direnişi ve ısrarıyla işgalcinin iradesini kırabileceğini göstermiştir." ifadesini kullandı.

Kasım, bu zaferin, mahkumların başarılarına eklenmiş yeni bir halka olduğunu kaydetti.

İslami Cihad Hareketinden yapılan açıklamada ise Kıyk'ın zaferinin, yaptığı açlık grevinin başarılı ve faydalı olduğunu gösterdiği dile getirildi.

Açıklamada, Kıyk'ın idari tutukluluğa yeni bir darbe vurduğu belirtildi.

Kıyk'ın eşi Feyha Şeleş düzenlediği basın toplantısıyla, kocasının, İsrailli yetkililer ile idari tutukluluğunun bir daha uzatılmaması ve nisan ayının ortasında tahliye edilmesi konusunda anlaşmaya varılması üzerine 32 günün ardından açlık grevini askıya aldığını duyurmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Hamas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title