Haberler

Filistin Sağlık Ekibinin Gazze'ye Girişine İsrail Engeli

İsrail yönetiminin, Ramallah'taki Filistin Sağlık Bakanlığına bağlı bir sağlık ekibinin Gazze Şeridi'ne girişine izin vermediği belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Gazze Şeridi'nde görev yapan sağlık ekiplerine destek vermeleri amacıyla Sağlık Bakanı Cevad Avvad tarafından oluşturulan ekibin Gazze'ye girmesi için gerekli iznin İsrail tarafından verilmediği" ifade edildi.

Hükümete bağlı sağlık ekiplerinin Gazze'ye girişlerine izin verilmesi için uluslararası toplumdan İsrail'e baskı yapılmasının istendiği bakanlık açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"Bu, yaralı ve hastaların tedaviden mahrum kalmalarını istemektir. Bu kişilerin tedavi için Gazze'den Batı Şeria'ya geçmelerine izin verilmediği gibi sağlık ekiplerinin de devlet hastanelerinde görev yapmak üzere Gazze'ye girmelerine izin verilmiyor."

İsrail makamları Gazze Şeridi'nde yaralanan Filistinlilerin tedavi için Batı Şeria veya İsrail'e nakledilmelerine izin vermiyor.

ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto etmek için 14 Mayıs'ta, Nekbe'nin (büyük felaket) 70. yılı münasebetiyle de 15 Mayıs'ta geniş katılımlı gösterilerin düzenlenmesi bekleniyor.

Gazze Şeridi'nin İsrail sınırına yakın 5 noktasında 30 Mart'tan bu yana "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında barışçıl gösteriler düzenleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title