Haberler

Filistin Lideri Abbas, Solana'yı Gazze'de Kabul Etti

Filistin lideri Mahmud Abbas, AB Yüksek Temsilcisi Javier Solana'yı, Gazze'de kabul etti.

Filistin lideri Mahmud Abbas, AB Yüksek Temsilcisi Javier Solana'yı, Gazze'de kabul etti.

Yaklaşık 1 saat süren görüşmeden sonra açıklamalarda bulunan Javier Solana, ''Gazze'deki durum, Lübnan'daki durum birbirinden ayrı ve farklı, birbirine karıştırılmaması gerekir'' dedi.

Lübnan'da ve Gazze'deki ölümlerden dolayı üzüntülerini ifade eden Solana, ''Bu trajedi, bizleri, ölümleri durdurmak için en kısa zamanda elden gelen herşeyi yapmaya zorluyor'' diye konuştu.

İsrail'in operasyonları hakkında soru sorulan Solana, ''Biz, ölçüsüz ve büyük ölçüde maddi, fiziksel ve insani kayba ve büyük acılara yol açan bir karşılık görmek istemiyoruz'' dedi.

Filistin Yönetimi Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyna da, Abbas'ın Avrupalı yetkiliden İsrail saldırısını durdurmasını istediğini ve kendisine ''güçle çözümünün olamayacağını'' belirttiğini kaydetti.

Sözcü, Abbas'ın Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ve bir ABD'li yetkiliyle telefonda İsrail saldırısının durdurulması konusunu görüştüğünü söyledi.

Rudeyna, Avrupalılar'ın Filistin halkına desteğini ileten Solana'nın, Abbas'a Hamas hükümetini dışarıda bırakarak Filistin'e Avrupa'dan yardımı öngören yeni mekanizmanın ağustos ayında uygulamaya geçeceğini söylediğini de bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title