Haberler

Filistin İsrail'le Yapılan Anlaşmaları Gözden Geçirecek

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'le yapılan anlaşmaları gözden geçireceklerini söyledi.

Ramallah'ta Filistinli devlet adamlarının katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Abbas, Filistin yönetiminin başta İsrail ile imzalanan anlaşmaları gözden geçirmek olmak üzere Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı (FKÖ) Merkez Konseyi ve Filistin Ulusal Meclisinin kararlarını uygulamaya başladığını belirtti.

Filistin Meclisi feshedildi

Abbas, Filistin Anayasa Mahkemesinin Filistin Meclisini feshettiğini ve 6 ay içinde seçime gidilmesi çağrısında bulunduğunu açıkladı.

İsrail'le imzalanan anlaşmalar arasında ilk önce ekonomik konulara ilişkin Paris Anlaşması'nın gözden geçirileceğini kaydeden Abbas, anlaşmada yeniden düzenlemeye gidilmesini veya iptal edilmesini talep ettiklerini aktardı.

ABD yönetimine hayır

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Filistin-İsrail çatışmasına kendince "çözüm bulmak" için gündeme getirdiği "Yüzyılın Anlaşması"nı reddettiğini yineleyen Abbas, dürüst ve tarafsız olmadığı gerekçesiyle ABD ile diyaloğu da kabul etmediğini ifade etti.

Abbas, "ABD yönetimine hayır" demeyi sürdüreceklerini belirtti.

Filistin Devleti'nin Uluslararası Ceza Mahkemesi ve İNTERPOL'e üye olduğu gibi diğer uluslararası kurumlara da üye olma girişimlerini sürdüreceğini söyleyen Abbas, bu ay Birleşmiş Milletlere (BM) tam üyelik ve Filistin'e uluslararası koruma sağlanması başvurularında bulunacaklarını belirtti.

Kaynak: AA / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Mahmud Abbas Filistin İsrail Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title