Haberler

Filistin İsrail'den Vergi Gelirlerini Almaya Başladı

Filistin Yönetimi'nin İsrail'den, Birikmiş Vergi Gelirlerinden Bir Kısmı Olan 500 Milyon Şekel'i (118 Milyon Dolar) Aldığı Bildirildi.

Filistin Yönetimi'nin İsrail'den, birikmiş vergi gelirlerinden bir kısmı olan 500 milyon şekel'i (118 milyon dolar) aldığı bildirildi.

İsmini vermek istemeyen bir hükümet yetkilisi 500 milyon şekel'i aldıklarını belirterek, bu paranın Filistin Maliye Bakanlığı'na transfer edildiğini belirtti.

İsrail hükümeti, Filistin'e ait yüz milyonlarca dolarlık vergi gelirini serbest bırakma kararı almış, ancak Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas'ın başbakanlık görevinden azlettiği Hamas lideri İsmail Haniye vergi gelirlerinin Abbas'ın hakim olduğu Batı Şeria'ya transfer edilmesi yönündeki kararını eleştirerek, bu paraların tüm Filistinliler'in parası olduğunu söylemişti.

İsrail, vergi gelirlerini Filistin'de Hamas önderliğindeki hükümetin göreve başlamasıyla birlikte dondurma kararı almıştı.

(AFP-SŞ-SŞ-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title