Haberler

Filistin'in Kuveyt Büyükelçiliği Yeniden Açıldı

Irak'ın 1990'da Kuveyt'i işgal etmesine destek verdiği için 23 yıl önce kapanan Filistin'in Kuveyt Büyükelçiliği yeniden açıldı.

Irak'ın 1990'da Kuveyt'i işgal etmesine destek verdiği için 23 yıl önce kapanan Filistin'in Kuveyt Büyükelçiliği yeniden açıldı.

Açılış töreninde konuşan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Filistin direnişi ile Fetih Hareketi, Kuveyt'te filizlendi, bu ülkenin halkının ve liderlerinin kollarında büyüdü, bunu unutamayız. Büyükelçiliğin açılması, bu köklü tarihin yeniden devamını sağlayacaktır" dedi.

Kuveyt Başbakan Yardımcısı Sabah el-Halid ise Filistin'in Birleşmiş Milletler'de (BM) 'üye olmayan gözlemci devlet' statüsü kazandıktan sonra ülkesine yaptığı ziyareti memnuniyetle karşıladığını ifade ederek, "Filistin BM'ye tam üye olduktan sonra yeniden ziyaretinizi bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Törende konuşan Kuveyt Meclis Başkanı Ali er-Raşid, Filistin ve Kuveyt arasındaki ilişkinin hiçbir zaman kopmadığını, Kuveyt'in Filistin davasını, Irak işgali sırasında dahi desteklediğini söyledi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın bugün başlayan Kuveyt ziyareti yarın sona erecek.

Kuveyt'le ilişkileri uzun yıllar kopuk kalan Filistin yönetimi, geçen ocak ayında Rami Tahbub'u Filistin'in Kuveyt Büyükelçisi olarak atamıştı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ocak 2004'te, Irak'ın Kuveyt'i işgali sırasında Filistin yönetiminin Bağdat'a verdiği destekten ötürü Kuveyt'ten özür dilemişti. - KUVEYT

Kaynak: AA / Güncel

Mahmud Abbas Filistin Kuveyt Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title