Haberler

Filistin Dışişleri Bakanı Amr'ın Paris Temasları

Uzun Tartışmalardan Sonra Kurulan Yeni Filistin Ulusal Birlik Hükümetinin Dışişleri Bakanı Ziad Ebu Amr, İlk Resmi Yurtdışı Ziyaretini Fransa'ya Yaptı.

Uzun tartışmalardan sonra kurulan yeni Filistin ulusal birlik hükümetinin Dışişleri Bakanı Ziad Ebu Amr, ilk resmi yurtdışı ziyaretini Fransa'ya yaptı.

İlk resmi yurtdışı gezisini Fransa'ya gerçekleştiren Filistin Dışişleri Bakanı Amr, Fransız meslektaşı Phillipe Doust Blazy ile görüştü. Blazy tarafından Dışişleri Bakanlığı'nda kabul edilen Amr ve beraberindeki heyet, bakanlıkta bir saati aşkın süre kaldı. Blazy ve Amr, ikili görüşmelerinin ardından gazetecilere görüşmeyle ilgili kısa bir açıklama yaptı. Blazy, Filistin Hükümeti'nin El Fetihli üyeleriyle görüşmeye hazır olduklarını daha evvel açıklamış olduklarını belirtti ve Filistin Hükümeti'ne doğrudan maddi ve manevi yardım yapılmasının gerekli olduğunu bir kere daha hatırlatmak istediğini söyledi. Blazy, "Filistin'in en önemli iki büyük hareketi Hamas ve El Fetih'in ulusal birlik hükümeti kurmasının ardından, Filistin-İsrail anlaşmazlığı biran önce çözüme kavuşturulmalı. Güvenli bir ortamda yaşamak için iki toplumda gayret göstermeli" dedi. Ortadoğu'da uzun yıllarda kanamakta olan yaranın biran evvel iyileştirilmesi gerektiğine işaret eden Blazy, Avrupa Birliği'nin (AB) Filistin'in ihtiyaç duyduğu gerekli yardımları başlatması gerektiğinin de altını çizdi.

Filistin Dışişleri Bakanı Amr ise açıklamasında, "Hamas büyük bir değişim içinde. Hamas'ın ideolojisini hızlı bir şekilde değiştirmeye başlaması beni de şaşırttı. Uluslararası toplumlar artık El Fetih ve Hamas'ı bir bütün olarak görmeli. Unutmayalım ki, Hamas Hükümeti İsrail'in 1967'de Filistin'den işgal ettiği topraklar üzerinde Filistin devleti kurulmasına oldukça istekli yaklaşmıştı" diye konuştu.

(TS-EA-OYK-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title