Haberler

Filistin direnişinin sembol ismi tutuklu Bergusi'nin devlet başkanlığı seçimlerinde aday olacağı açıklandı

Güncelleme:

Fetih Hareketinden ihraç edilen Nasır el-Kudva, İsrail hapishanesinde tutuklu bulunan Filistin direnişinin sembol isimlerinden Mervan el-Bergusi'nin devlet başkanlığı seçimlerinde aday olacağını duyurdu.

Mısır ziyaretinin ardından resmi temasları çerçevesinde Gazze'ye gelen Filistin'in efsane lideri Yasir Arafat'ın yeğeni ve eski Dışişleri Bakanı Kudva, Gazze'de basın toplantısı düzenledi.

Kudva, Bergusi'nin 31 Temmuz'da yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde "özgürlük" listesinden aday olacağını açıkladı.

Bugün Bergusi'nin, İsrail işgal güçleri tarafından tutuklanmasının 20'nci yılı olduğunu hatırlatan Kudva, direnişin sembol ismi Bergusi'nin serbest bırakılarak Filistin devlet başkanı seçilmesini umduğunu dile getirdi.

Kudva, değişime ihtiyaç duyan Filistin siyasi sisteminde halkın iradesini yansıtacak, demokratik değişim mekanizması olan seçimlerin yapılmasında kararlı olunması çağrısında bulundu.

"Filistin devletinin başkenti" olması dolayısıyla Kudüs'te seçimlerin yapılmasının şart olduğuna dikkati çeken Kudva, bunun için gereken mücadelenin verilmesinin önemini vurguladı.

Mısır ziyaretinin ardından Gazze'ye gelen Kudva, bölgede Hamas ve İslami Cihad Hareketi başta olmak üzere Filistinli gruplardan bazı yöneticilerle görüşeceğini söyledi.

Fetih Hareketi, mayıs ayında yapılacak milletvekili seçimleri öncesi farklı aday listeleriyle bölünmeler yaşıyor.

Fetih Hareketinden ayrı oluşturulan listelerin başında Hareketten ihraç edilen eski Bakan Nasır el-Kudva ile 19 yıldır İsrail hapishanesinde tutuklu bulunan Mervan el-Bergusi'nin "özgürlük" adlı ortak listesi geliyor.

Filistin'de 15 yıl sonra ilk kez seçim yapılacak

Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 15 yıl sonra ilk kez, 22 Mayıs'ta milletvekili, 31 Temmuz'da devlet başkanlığı ve 31 Ağustos'ta Filistin Ulusal Konseyi seçimlerinin yapılmasını öngören kararnameyi imzalamıştı.

Filistin Anayasası, her 4 yılda bir genel seçimlerin yapılmasını öngörürken İsrail işgali ve ablukası altındaki ülkede 2006'dan bu yana devam eden parçalanmışlık nedeniyle yıllardır genel seçime gidilemedi.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Gazze Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title