Haberler

Filistin Devlet Başkanı Abbas Yatırımcılara Seslendi

İsrail ve Filistin Arasındaki Barış Sürecinin Önemli Noktalarından Biri Olan Filistin'i Ekonomik Sorunlardan Kurtarmak Amacıyla Düzenlenen Beytüllahim Yatırım Konferansı Bugün Başladı.

İsrail ve Filistin arasındaki barış sürecinin önemli noktalarından biri olan Filistin'i ekonomik sorunlardan kurtarmak amacıyla düzenlenen Beytüllahim Yatırım Konferansı bugün başladı.

3 gün sürecek olan konferansa dünyanın bir çok yerinden yüzlerce yatırımcı katılırken, konferansın açılış konuşmasını Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas yaptı.

Açılış konuşmasında yatırımcılara seslenen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, işadamlarını Filistin'e yatırım yapmaları konusunda çağrıda bulunarak, "Yatırımlarınızı Ortadoğu'da barışa yardım için Filistin'e yapın" dedi.

Filistin'deki ekonomik gelişmelerin önünde bir çok engel olduğunu ifade eden Abbas, yatırımcılara güzel bir resim çizmek istemediğini ifade ederek, "İşgal bitene ve Filistin Devleti kurulana kadar, bunların üstesinden gelmek zorundayız" diye konuştu.

Konferansta yaklaşık 2 milyar değerinde 109 projenin ele alınacağı ifade edilirken, konferansa Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, ABD Hazine Bakan Yardımcısı Robert Kimmitt, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, İngiltere ve Yunanistan'dan bazı bakanlar ve milletvekilleri katılıyor.

40 İsrailli işadamının da katıldığı konferansa, dünyanın diğer ülkelerinden de katılım olduğu ifade ediliyor.

(İA-NO-NO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title