Haberler

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Londra'da

Abbas, İngiltere Başbakanı Cameron ve Başbakan Yardımcısı Clegg ile görüştü Başbakan Yardımcısı Clegg: "Uluslararası hukuka aykırı olan İsrail'in yasadışı yerleşim yerleri inşa etmesine güçlü bir şekilde karşı çıktığımızı yineledim"

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İngiltere'ye yaptığı resmi ziyaret çerçevesinde Başbakan David Cameron ve Başbakan Yardımcısı Nick Clegg ile bir araya geldi.

Abbas'ın İngiltere Başbakanlığında Cameron ile yaptığı görüşmenin başından görüntü alınmasına izin verilirken, Clegg ile yaptığı görüşmeye ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, Abbas'ın Clegg ile Ortadoğu barış süreci, Suriye'deki kriz gibi konuları ele aldığı bildirildi. Nick Clegg görüşmede, Abbas'ın İsrail Başbakanı Netanyahu ile birlikte Ortadoğu barış süreci görüşmelerini yeniden başlatmak için gösterdiği cesareti vurgulayarak, ülkesinin müzakere sürecine ve bir anlaşmaya varılması için verdiği desteğe dikkati çekti.

"Uluslararası hukuka aykırı olan İsrail'in yasadışı yerleşim yerleri inşa etmesine güçlü bir şekilde karşı çıktığımızı yineledim" diyen Clegg, bölge halkının ihtiyacı olan kalıcı barışa ulaşmak için mevcut müzakerelerden yararlanılması gerektiğini ifade etti.

Abbas görüşmelerinin ardından İngiltere'deki resmi temaslarını tamamlayarak, Fransa'ya hareket etti. - London, City of

Kaynak: AA / Güncel

David Cameron Mahmud Abbas Filistin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title