Haberler

Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın Mısır Ziyareti

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Arap ve İslam ülkelerinin İsrail ile ilişkilerini normalleştirmesinin yolunun Filistin devletinin kurulmasından geçtiğini söyledi.

Başkent Kahire'deki Arap Birliği Dışişleri Bakanları toplantısında konuşan Abbas, "1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti kurulmadan 57 Arap ve İslam ülkesi İsrail ile ilişkilerini normalleştirmeyecek." dedi.

"İsrail'in istediği şekilde Yahudi devletini tanımayacağız." diyen Abbas, barış anlaşmasının imzalanması halinde İsrail'e Filistin toprağı kiralamaya karşı olduklarını, iki devletin sınırlarının belirlenmesi için karşılıklı küçük toprak takası yapabileceklerini belirtti.

Abbas, İsrail ile Filistin arasındaki barış anlaşmasında üçüncü bir tarafın varlığına ve ABD'nin arabuluculuğuna sıcak baktığını ifade etti. Abbas ayrıca, yerleşim birimleri inşaatları, evlerin yıkılması ve Filistinlilerin esir edilmesinin durdurulması çağrısı yaptı.

Resmi temaslarda bulunmak üzere dün Mısır'a gelen Abbas'ın ziyareti bugün sona eriyor.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail'in Yahudi yerleşim birimleri inşasının durdurulması, 1967 sınırlarının esas alınması ve Filistinli tutukluların serbest bırakılması şartlarını kabul etmemesi sebebiyle Nisan 2014'te durmuştu.

Ortadoğu barış sürecini yeniden başlatmak hedefiyle Fransa, 30 Mayıs'ta Paris'te düzenlenmesi öngörülen uluslararası konferansın 3 Haziran'da gerçekleştirileceğini duyurmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmud Abbas Filistin İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title