Haberler

Filistin'den Almanya'ya Bds Protestosu

RAMALLAH (AA) – Filistinliler, "Filistin İçin İsrail'i Boykot Girişimi" olarak bilinen Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar (BDS) Hareketinin ülkedeki faaliyetlerini yasaklayan Almanya yönetimini protesto etti.

RAMALLAH (AA) – Filistinliler, "Filistin İçin İsrail'i Boykot Girişimi" olarak bilinen Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar (BDS) Hareketinin ülkedeki faaliyetlerini yasaklayan Almanya yönetimini protesto etti.

Filistinli sivil toplum kuruluşlarının çağrısı üzerine işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bulunan Almanya temsilciliği önünde toplanan onlarca Filistinli, Alman parlamentosuna BDS'nin faaliyetlerini yasaklayan kararından dönme çağrısı yaptı.

BDS'ye destek veren göstericiler, Almanya yönetimini kınayan dövizler taşıdı.

Gösteride bulunan Filistin Girişimi Hareketi Genel Sekreteri Mustafa El-Bergusi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alman parlamentosunun BDS'nin faaliyetlerini yasaklayan kararını kınayarak, söz konusu adımın "kurban ile celladı" eşitleme anlamına geldiğini vurguladı.

Bu gösterinin Almanya'nın aldığı karardan dönmesi için başlatılan faaliyetler dizisinin ilki olduğunu söyleyen Bergusi, "Bugün burada Alman hükümetine ve parlamentosuna bir mesaj vermek için toplandık. Adil olmayan kararlarını iptal etmelerini istiyoruz." dedi.

Öte yandan BDS gönüllüsü Ömer Assaf ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Alman hükümetinin aldığı karar, BDS hareketinin İsrail'e karşı sürdürdüğü boykot çalışmalarını sekteye uğratamayacak." ifadelerini kullandı.

Almanya'nın Deutsche Welle (DW) Radyosu'nun 18 Mayıs'taki haberine göre, Alman parlamentosu BDS'i antisemitik yöntemlerle hedeflerini gerçekleştirmeye çalışmakla suçlayarak, ülkedeki çalışmalarını ve faaliyetlerini yasaklama kararı almıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Ramallah Filistin Almanya İsrail Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title