Haberler

Filistin'deki Uzlaşı Hükümeti

Gazze Şeridi'nde uzlaşı hükümetine bağlı Umre ve Hac Komisyonunu kapatıldı.

Gazze Şeridi'nde uzlaşı hükümetine bağlı Umre ve Hac Komisyonu kapatıldı.

Gazze'de uzlaşı hükümetinin kurulmasından sonra da görevini fiili olarak sürdüren eski İçişleri Bakanlığı sözcüsü İyad el-Buzum, uzlaşı hükümetindeki Evkaf ve Din İşleri Bakanlığına bağlı Umre ve Hac Komisyonunun kapatıldığını açıkladı.

Buzum, Umre ve Hac Komisyonunun Gazze'deki eski Evkaf ve Din İşleri Bakanlığına bağlı olması gerektiğini ve bu haliyle hukuka uygun olmadığını kaydetti. Buzum, Gazze'deki eski Evkaf ve Din İşleri Bakanlığının hala görevini sürdürdüğüne dikkati çekti.

Uzlaşı hükümetine bağlı Evkaf ve Din İşleri Bakanı Yusuf Dais, Komisyonun Gazze ve Batı Şeria arasında koordinasyonu sağlamayı amaçladığını belirterek, komisyonun kapatılmasını kınadı.

Filistin'de, Hamas ve Fetih arasında 23 Nisan'da varılan milli mutabakat çerçevesinde 2 Haziran'da Rami el-Hamdallah başbakanlığında uzlaşı hükümeti kurulmuştu. Ancak hükümet şu ana kadar Gazze'nin sorumluluğunu fiili olarak üstlenmediği için Gazze'deki eski Filistin hükümetine bağlı bazı bakanlıklar görevini hala sürdürüyor. - Gazze

Kaynak: AA / Güncel

İçişleri Bakanlığı Filistin Hac Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title