Haberler

Filistin'de Hükümet Kurma Çalışmaları

Filistin'de Ulusal Birlik Hükümeti Kurma Çalışmaları Devam Ederken, Hükümeti Kurma Görevini Alan Başbakan İsmail Haniye, İslami Cihad ve Demokratik Cephe'nin Ardından Bugün de Bağımsız Blok Lideri Mustafa El Barguti ile Görüştü.

Filistin'de ulusal birlik hükümeti kurma çalışmaları devam ederken, hükümeti kurma görevini alan Başbakan İsmail Haniye, İslami Cihad ve Demokratik Cephe'nin ardından bugün de Bağımsız Blok lideri Mustafa El Barguti ile görüştü.

Parlamentoda hatırı sayılır temsilcisi bulunan Bağımsız Blok'un Başkanı Musatafa El Barguti, Başbakan Haniye ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "İstikrarlı ve güvenilir bir hükümete bakıyoruz. Mekke Anlaşması büyük bir yolu açtı. Filistinliler için önemli olan, kurulacak hükümetin istikrarlı olmasıdır. Haniye ile yaptığımız bugünkü görüşmede öneriler üzerinde durduk. Yarın ikinci bir toplantı için tekrar biraraya gelip, kesin kararımızı vereceğiz" dedi. Hükümete katılıp katılmama konusunda net bir şey söylemekten kaçınan Barguti, Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve İsrail Başbakanı Ehud Olmert arasındaki üçlü görüşmeden çok da fazla bir şey çıkmasını beklemediklerini, hükümet kurmak için İsrail'e danışmaya gerek olmadığını vurgulayarak, "İsrail ile yeni bir anlaşma yapmak ve hükümet kurulmasında şartlar koşulmasını kabul etmeyiz. Filistin'de de kimse kabul etmeyecektir" şeklinde konuştu.

Mekke Anlaşması'ndan sonra Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın hükümet kurma görevini Başbakan Haniye'ye vermesinin üzerinden 2 gün geçti. Başbakan Haniye 2 günlük süreçte birinci tur görüşmeleri bitirdi. İslami Cihad daha önceden hükümette yer almayacaklarını, fakat dışarıdan destek vereceklerini kesin bir dille açıklamış, Demokratik Cephe ise kesin kararını henüz vermediğini ifade etmişti. Bağımsızlar ile yapılan görüşmeler sonucunda yeni hükümetin 15 günlük resmi süre dolmadan kurulması bekleniyor.

(MKF-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title