Haberler

Filistin'de Hükümet Kurma Çalışmaları

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, Hükümet Kurma Çalışmaları Çerçevesinde, Bugün Demokratik Özgürlükler Partisi (Dflp) Temsilcisi Salih Zidan ile Görüştü.

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, hükümet kurma çalışmaları çerçevesinde, bugün Demokratik Özgürlükler Partisi (DFLP) temsilcisi Salih Zidan ile görüştü.

Gazze'deki Başbakanlık Ofisi'nde Başbakan Haniye ile görüşmesinden sonra bir açıklama yapan DFLP temsilcisi Zidan, Haniye'nin kendilerine Mekke Anlaşması ile ilgili bilgi verdiğini, bu anlaşmanın daha önce Filistinli gruplar arasında yapılan anlaşmalardan farklı olduğunu söyleyerek, "Haniye, kurulacak ulusal birlik hükümetine bizi de davet etti. Bugün ilk görüşmeyi yaptık ve gelişmeler hakkında detaylı bilgi edindik. Hükümete katılıp katılmayacağımızı, liderler düzeyinde yapacağımız görüşmeden sonra kararlaştıracağız" dedi.

Haniye ile görüşmelerinde tüm grupların hükümete katılması ve aktif olmaları konusunda görüş birliği içerisinde olduklarını ifade eden Zidan, "Hükümet içerisinde Hamas ve El Fetih birçok bakanlığı alarak, diğer gruplara dağıtımda kısıtlı davranmamalıdır. Haniye'ye durumu ilettik. Her politik grup bakanlık paylaşımında yer almalıdır" diyerek görüşlerini dile getirdi. Filistin Kurtuluş Örgütü'nün yeniden yapılandırılması konusuna da değinen Zidan, örgütün yeniden yapılandırılmasına katkı sağlayacaklarını kaydetti.

(İL-OYK-OYK-RO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title