Haberler

Son dakika! Filistin Başbakanı Iştiyye'den, Sudan'ın İsrail ile normalleşme kararına tepki

Güncelleme:

Edinilen son dakika gelişmesine göre GMÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye'nin açıklaması - Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye: "Normalleşme yoluna giren her ülkeyle birlikte, çökmekte olan Arap destek duvarında yeni bir taş düşüyor, İsrail'in cephaneliğini halkımıza yöneltilecek yeni mühimmatlarla...

GMÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye'nin açıklaması - Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye:

"Normalleşme yoluna giren her ülkeyle birlikte, çökmekte olan Arap destek duvarında yeni bir taş düşüyor, İsrail'in cephaneliğini halkımıza yöneltilecek yeni mühimmatlarla dolduruyor"

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Sudan'ın ABD arabuluculuğunda İsrail ile ilişkileri normalleştirmesi kararı almasına tepki gösterdi.

Iştiyye, hükümetinin Ramallah'ta düzenlenen haftalık kabine toplantısında, "Geçtiğimiz günlerde kardeş ülke Sudan'ın İsrail ile normalleşme yoluna girmesini büyük bir üzüntüyle takip ettik." ifadelerini kullandı.

Sudan'ın kararını "yüzyılın düşüşü" olarak nitelendiren Iştiyye, "Normalleşme yoluna giren her ülkeyle birlikte, çökmekte olan Arap destek duvarında yeni bir taş düşüyor, İsrail'in cephaneliğini halkımıza yöneltilecek yeni mühimmatlarla dolduruyor." diye konuştu.

Yalnızca Filistin halkının kendi adına konuşma, kaderini belirleme hakkına sahip olduğunu ve barış anahtarının da onların elinde olduğunu aktaran Iştiyye, İsrail'in bazı Arap ülkeleriyle normalleşme anlaşmaları imzalamasını "ölü denizde balık avına gitmeye" benzetti.

İsrail ile normalleşen son ülke Sudan oldu

Başta Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) olmak üzere Körfez ülkeleri ile İsrail arasında uzun süredir perde arkasında yürütülen temas süreci, ABD Başkanı Donald Trump'ın 13 Ağustos'ta BAE'nin, 11 Eylül'de de Bahreyn'in İsrail ile normalleşme anlaşmasına vardığını açıklamasıyla aleni hale gelmişti.

Beyaz Saray'da 15 Eylül'de düzenlenen resmi törende, İsrail ile BAE ve Bahreyn arasında "ilişkilerin normalleştirilmesine" yönelik anlaşmalar imzalanmıştı.

Trump, 23 Ekim'de yaptığı açıklamada, Sudan'ın da İsrail ile barış yapmak ve ilişkilerini normalleştirmek konusunda anlaşmaya vardığını duyurmuştu.

Bunun hemen öncesinde Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Trump'ın Sudan'ı "teröre destek veren ülkeler" listesinden çıkarma kararını imzaladığı bildirilmişti.

Söz konusu adımın Sudan'ın "terör kurbanlarına 335 milyon dolarlık ödeme yapması"nın hemen ardından atıldığına işaret edilen açıklamada, Hartum yönetimine gösterdiği anlayış için teşekkür edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Filistin İsrail Sudan Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title