Haberler

Filisti İtfaiyecilerden Başkan Karaosmanoğlu'na Ziyaret

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nden eğitim alan Filistinli İtfaiyeciler, Başkan Karaosmanoğlu'na ziyarette bulundular.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Filistin El Halil'den eğitim almak için Kocaeli İtfaiyesi Eğitim Merkezine gelen 13 Filistinli itfaiyeci ile buluştu. Yangın, deprem, trafik kazalarına müdahale, yüksekten ve alçaktan kurtarma, tehlikeli kimyasal maddelere müdahale teknikleri, kapalı ve dumanlı ortamlarda hareket tarzı gibi mesleki konularda eğitim verilen itfaiyecileri Kocaeli'de ağırlamaktan dolayı memnuniyetlerini ifade eden Karaosmanoğlu, Kudüs'ün bugünlerde yaşadığı zulüm için de, "Kan dökmek isteyenlere karşı inanıyorum ki 21. yüzyıl İslam asrı olacak. Siyonizm, ümmetinin birliğiyle yerle bir olacak ve Kudüs özgürleşecek" dedi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 2010 yılında başlatılan eğitim projesi kapsamında ikinci defa Türkiye'ye gelen Filistinli itfaiyecilerle olan birlikteliğinde açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu "Üç hafta süresince 120 saatlik eğitimden geçirilecek itfaiyeciler daha sonra Filistin'deki olaylara müdahale edecekler. Özellikle son günlerde Amerika'nın Kudüs'ü başkent ilan etmesinin ardından tekrar olayların ve bombalamaların yaşandığı Filistin kentlerine dağılacak İtfaiyeciler, can kurtarmak için mücadele de edecekler" şeklinde konuştu.

"Kudüs dünya insanlarının ortak yeridir" diyen Karaosmanoğlu, "Özellikle üç semavi dinin hem Yahudilerin hem Hristiyanların hem de Müslümanın ortak bir şehri ortak medeniyetidir. Aslında Kudüs şehri barış kenti olmalıdır. Ancak bütün dünyayı kasıp kavur an Siyonist gizli entrika güçleri baş başta Amerika ve İsrail'de biraz şekilleniyor. Oradaki radikal ve fanatik yönetimler bulunduğu yerlere maalesef barış fırsatı vermiyorlar. Onlar kan dökmekten hoşlanıyorlar. Ben inanıyorum Müslümanların birliği, güçlenmesi ile gerçekten kardeş olmasıyla bunların gücünü kıracağız zamanla. Burada İslam ümmetinin birlik ve beraberliği çok önemlidir. İslam ümmetinin birliği ile dünyayı kan gölüne çeviren Siyonizmi yerle bir olunacağına inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

Kudüs'te tüm dinlerden insanların ibadet edebilmesi gerektiğini ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Cenabı Allah mazlumun yanındadır. Ama bizim toparlanmamız gerekiyor. İslam ümmetindeki dağınıklıktan istifade ediyorlar. İslam diyarlarının içerisinde yetiştirdiği aynı FETÖ gibi ajanlarla kaynaklarını tüketiyorlar. Bu kaynakları da Müslümanlara karşı silah olarak kullanıyorlar. Bugün Amerika ve İsrail gibi ülkeleri ayakta tutan doğal kaynaklar İslam Coğrafyasında yer almaktadır. Hep bu kaynakları sömürmek için bu topraklarda karışıklık çıkartıyorlar. Ben inanıyorum bu yirmi birinci asır İslam asrı olacak. Müslümanların uyanış asrı olmasını diliyorum. Hem Kudüs ve Mescidi Aksa özgürlüğüne ve aslına kavuşacaktır. Orda tüm dinlere mensup insanlar özgürce Kudüs'te ibadetlerini yapsınlar. Buna müsaade etmek istemeyenler hoşgörüsü yoktur ve zalimdir" diyerek açıklamasını tamamladı.

Filistinli itfaiyeciler verilen eğitim ve imkan için Başkan Karaosmanoğlu'na teşekkür ettiler. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

İbrahim Karaosmanoğlu Kudüs Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title