Haberler

Filipinler'in Güneyinde Çatışma

Filipinler'in güneyinde ordu mensuplarıyla komünist isyancılar arasında çıkan çatışmada 9 kişinin öldüğü bildirildi.

Filipinler'in güneyinde ordu mensuplarıyla komünist isyancılar arasında çıkan çatışmada 9 kişinin öldüğü bildirildi.

Ordu sözcülüğünden Yüzbaşı Alexandre Cabales, Compostela Vadisi kentinde devriye görevi yapan askerlerin, Filipinler Komünist Partisi'nin (CPP) silahlı kanadı Yeni Halk Ordusu'na (NPA) bağlı yaklaşık 40 isyancıyla karşılaşması sonucu çatışma çıktığını söyledi.

Çatışmada, 8 isyancının öldürüldüğünü belirten Cabales, yaralı bir askerin de hastaneye giderken yolda hayatını kaybettiğini ifade etti.

Cabales, geri kalan isyancıların kaçtığını ve olay yerinde 6 ağır silah bıraktıklarını dile getirdi.

Albay Cabales ayrıca askerlerin pazartesi günü Compostela Vadisi'nde bulduğu isyancılara ait bir kampa el koyduğunu aktardı.

CPP ve NPA'yı temsil eden Filipinler Ulusal Demokratik Cephesi (NDFP) Başmüzakerecisi Fidel Agcaoili, cephenin internet sayfasından geçen ay yaptığı açıklamada, silahlı kanadına, Mindanao eyaletine bağlı Marawi kentinde terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı Maute örgütü militanlarıyla mücadele eden güvenlik güçlerine saldırmamaları çağrısında bulunmuştu.

CPP ve NPA, ülkede 1969'dan bu yana saldırılar düzenliyor. Asya'nın en uzun soluklu direniş hareketlerinden biri kabul edilen örgütün silahlı eylemlerinde resmi verilere göre 40 bine yakın kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: AA / Güncel

Filipinler Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title