Haberler

Filipinler'de "Terör Şüphelileri" Hakkında Yakalama Kararı

Filipinler'de olağanüstü hal ilan edilen Mindanao eyaletinde silahlı isyancı gruplarla bağlantılı olduğu iddia edilen kişiler hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Filipinler'de olağanüstü hal ilan edilen Mindanao eyaletinde silahlı isyancı gruplarla bağlantılı olduğu iddia edilen kişiler hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Filipinler Savunma Bakanlığı ve Olağanüstü Hal Valiliği, Müslümanların yoğun olarak yaşadığı eyalette silahlı grupların mensubu, casusu veya kuryesi olduğu iddia edilen en az 186 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldığını duyurdu.

Ebu Seyyaf, Maute, Bangsamoro İslami Özgürlük Savaşçıları (BİÖS) ve Maguid gruplarıyla bağlantılı olduğu iddia edilen şahısların DEAŞ bağlantılı Maute grubunun Marawi şehrine düzenlediği saldırıyla ilgilileri nedeniyle "halkı isyana teşvik etmekle" suçlandıkları bildirildi.

Filipinler Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Restituto Padilla, yerel basına yaptığı açıklamada yakalama listesinin daha önce olaylarla ilgisi tespit edilen şahısların yakalanması konusunda "halkın desteğini sağlamayı" amaçladığını belirtti.

Padilla, ayrıca güvenlik güçlerinin ülkenin 199. bağımsızlık yıl dönümü kutlamalarının yapılacağı pazartesi gününe kadar Marawi'deki durumu kontrol altına almayı amaçladığını kaydetti.

Öte yandan Başkanlık ofisinden yapılan açıklamada Devlet Başkanı Roderigo Duterte'nin 12 Haziran'da yapılacak kutlamaları Marawi'deki kriz nedeniyle iptal ettiği aktarıldı.

Marawi kentinde güvenlik güçleriyle isyancılar arasında 23 Mayıs'tan bu yana devam eden çatışmaların patlak vermesinin ardından Mindanao eyaletinin tamamında olağanüstü hal ilan edilmişti.

Ülkede adam kaçırma ve bombalı saldırı eylemleri düzenleyen Maute örgütü, Abdullah Maute ve kardeşi Ömer tarafından 2012'de kurulmuştu. Maute, Nisan 2015'te DEAŞ'a bağlılığını ilan etmişti.

Ebu Seyyaf terör örgütü de Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den şiddet ve rehin alma eylemleriyle tanınıyor. Örgüt, Mindanao ve Sulu'da bağımsız devlet kurmak amacıyla Filipinler'in güneyinde şiddete başvuruyor.

Kaynak: AA / Güncel

Filipinler Mindanao Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title