Haberler

Filipinler'de Ohal Çerçevesinde En Az 300 Kişi Gözaltına Alındı

Filipinler’de DEAŞ’la bağlantılı terör örgütü eylemlerine yönelik ilan edilen olağanüstü hal çerçevesinde örgütle bağlantılı en az 300 kişi gözaltına alındı.

Filipinler'de DEAŞ'la bağlantılı terör örgütü eylemlerine yönelik ilan edilen olağanüstü hal çerçevesinde örgütle bağlantılı en az 300 kişi gözaltına alındı.

Tuğgeneral Gilbert Gapay, terör örgütü eylemlerine yönelik Marawi şehrinde ilan edilen olağanüstü hal kapsamında yürütülen operasyonların yoğunlaştığını belirterek en az 300 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Eski Marawi Belediye başkanı Fajad Salic'in de maute örgütüyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını belirten Gapay "Olağanüstü hal devam ediyor, Olağanüstü hal yönetimi tarafından belirlenen listede bulunan kişiler, önümüzdeki günlerde gözaltına alınacak" dedi . Gapay, bugüne kadar 9 bin 480 kontrol noktasında operasyon geçekleştirildiğini ve operasyonlar sonucunda DEAŞ'la bağlantılı Maute ve Salic grubu üyelerinin gözaltına alındığını ifade etti.

DEAŞ bağlantılı Muate isimli örgüt Mindanao eyaletine bağlı Marawi kentini kuşatmaya almış, örgüt militanlarıyla mücadele için eyalette olağanüstü hal ilan edilmişti. - MANILA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Filipinler Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title